GALERII Eesti disaner Riina Laanetu osales Dubais toimunud moemaailma laval

Elu24
Copy
Riina Laanetu esitles Dubais oma uut kollektsiooni.
Riina Laanetu esitles Dubais oma uut kollektsiooni. Foto: Erakogu

Milano moenädalalt parima rahvusvaheline kollektsiooni kategoorias Oscari koju toonud disainer Riina Laanetu esitles uut kollektsiooni suurejoonelisel moeüritusel Dubais. Just Milanost saadud tunnustus tõi kaasa ka kutse osaleda möödunud nädalal Dubais toimunud World Fashion Festival Awards’il.

28. aprillil Dubai jahisadamas toimunud luksuslikul moeshow’l astusid üles 18 disainerit üle kogu maailma. Kunsti- ja moeloomingu Oscaritena tuntud üritus meelitas kohale nii rahvusvahelisi kuulsusi, kuninglike perede liikmeid kui ka kõrgmoe agente, kes taolistelt üritustelt uusi andekaid disainereid otsivad.

Lisaks olid kohal mitmed suursaadikud, peakonsulid ja meediapartnerid kogu maailmast. Külaliste seas oli ka šeik Mohamed bin Zayed’i nõunik Yaqoob Al Ali, kellega Riina Laanetul õnnestus tutvuda ja kontakte jagada.

Riina Laanetu esitles spetsiaalselt Dubai ja Lähis-Ida turule suunatud kollektsiooni, millele lisasid müstilisust ja isikupära Lähis-Idale iseloomulikud peakatted ning tuhanded riietel säravad kristallid. Kollektsioon põhines RIINA LAANETU signatuuri «Dress-Up – Dress-Down» ideel, kus rõivaste multifunktsionaalsus võimaldab lõputut mänguruumi sama rõivaeseme kasutamiseks erinevatel sündmustel.

Riina Laanetu esitles Dubais oma uut kollektsiooni.
Riina Laanetu esitles Dubais oma uut kollektsiooni. Foto: Erakogu

Dubaist võlutud Riina Laanetu sõnul on üks tema uhkemaid saavutusi julgeda eristuda kirevas aga ka konservatiivses Lähis-Ida moekapitalis. «Olen väga õnnelik, et minu debüütkollektsioon võitis Dubais kohalike mõjuisikute nagu Farhana Bodi ja Jwana Karimi, aga ka moeshow külaliste südamed. Lisaks teeb rõõmu see, et saame tuua Eesti disaini veelgi tugevamalt maailma moekaardile. Dubai on kõikide võimaluste maa ja ootan põnevusega, mis meid ees ootab,» lisas Laanetu. Farhana Bodi ja Jwana Karimi on populaarse Netflixi sarja «Bling Dubai» miljonäridest staarid, mis oli ilmumisnädalal Netflixi kolmas vaadatuim mitteingliskeelne telesaade.

Lähis-Ida on kindlasti üks Riina Laanetu sihtturge ja seda kinnitasid ka World Fashion Festival Awards’i kohtunikud ja külalised, kellele avaldas väga muljet, et väikesest riigist nagu Eesti on selline maailmatasemel eksklusiivne kollektsioon Dubaisse toodud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles