FOTOD Kärdla keskväljak tekitab kohalikes tuska: miks see nii kole peab olema?

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kärdla uus keskväljak. Eesti Maastikuarhitektide Liidu aastapreemia nominent 2023
Kärdla uus keskväljak. Eesti Maastikuarhitektide Liidu aastapreemia nominent 2023 Foto: arhitektuuripreemiad.ee

Kevad on toonud Kärdla inimeste hinge igatsuse kunagise keskväljaku järele, mis oma iluga silma paistis. «Paljud mäletavad veel seda, kui ilus Kärdla meil oli,» ütleb Facebooki grupis «Hiiumaa Heaks» fotod postitanud Laivi. Fotode all käib põhjalik arutelu, kus kritiseeritakse keset uuendatud linnaväljakut asuvaid «hunnikuid» ja putkamajandust. 

«Siis kui Kärdla väljak veel ilus oli. Usun, et paljud mäletavad veel seda, kui ilus Kärdla meil oli,» kirjutab Facebooki grupis «Hiiumaa Heaks» Laivi, kes ei mõista siiamaani, miks keskväljaku uuendamine ette võeti, kui vana väljak nõnda kena oli. Selgub, et Laivil on palju mõttekaaslasi, kes samuti «suviseid kohvitasse» taga igatsevad. 

«Need hunnikud on lihtsalt väga koledad ja see hirmus putkamajandus keset väljakut,» ütleb Laivi Elu24-le praeguse väljaku kohta. «Inimesed ikka ei unusta seda ilusat väljakut, kuigi aastaid on möödas ajast, mil seda ilu näha sai,» lisab ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles