NÄDALAPROGNOOS Pingeline nädal viib meid päikesevarjutusse: ees on murdeline peatükk

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 9. kuni 15. oktoober 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Olemegi uue varjutuste perioodi ukselävel, kuid viimased sammud sinnani paistavad vägagi rasked ja vaevalised. See nädal saadavad meid valdavalt pingeseisud - kuni reedeni ei teki planeetide vahel ühtegi harmoonilist aspekti, küll aga on mitmeid selliseid, mis võivad põhjustada omajagu kannatust.

Viibime vanakuus, mis on iseenesest kuutsükli kõige madalama ja väsinud energiaga aeg, ent peame ületama järjest mitu suurt väljakutset. Ütleks lausa, et alates möödunud nädalast viibime jätkuvalt ühel tõsisel katsumuste rajal.

Eelmine nädal lõppes Marsi-Pluuto pinge mõjus ning ilmselt torm ja muud kannatused, mis nädalalõpuga kaasnesid, nõuavadki nüüd oma osa. Loomulikult ei koge kõik seda aega ühtemoodi, kuid selline on kosmiline sümfoonia, mis mängib inimkollektiivi taustal. 

Kõik see viib välja aga päikesevarjutuseni 14. oktoobril, mis järgneb kurikuulsale «reede kolmeteistkümnele». Siis algab uus varjutuste periood, mis toob sisse uued suunad järgmiseks poolaastaks. Tuleb olla valmis ootamatusteks - ilmselt tuleb sisse ka sellist infot, mis on senini avalikkuse eest varjul olnud. Mõned sidemed võidakse läbi lõigata ja uued luuakse asemele. Ka traagilisi õnnetusi võib esineda rohkem.

Oleme väga transformatiivse perioodi alguses ning see nädal ei ole lihtne, kuid tuleb meenutada, et kokkuvõttes on see inimkonna hüvanguks. Kannatlikku meelt ja usaldust elu vastu ka kõige raskematel aegadel.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeva varahommikul läks täpseks Marsi kvadraat Pluutoga, mille kohta saad lugeda lähemalt siit.

Seejärel jõudis Veenus Neitsisse, tehes hilisõhtul ühenduse Must Kuu Lilithiga. See seis viitab, et mida me kõige rohkem ihaldame, see ei ole meile parajasti kättesaadav. Takistus seisneb liigses kriitikas - ükskõik kas iseenda või teiste suhtes. Selles energias on raske elu nautida, kõigel on kõrge hind. Murekoorem on liialt suur (kas iseenda või maailma pärast), et tunda rõõmu ilust enda ümber. Õhus on ärritav rahuolematus, võibolla ka tõrjutuse ja ilmajäetuse tunne. 

Teisipäeval jõuab Veenus opositsiooni Saturniga, tuues kaasa veelgi kriitikat, probleeme ressurssidega ja külmenevaid suhteid. Võib juhtuda, et need, kes julgevad praegu kergust tunda, saavad teistelt korraliku peapesu. See on seis, mis keelab armastust, sotsiaalsust, lõbu ja naudingut. Südamed on millegipärast rasked ja koormatud. Sotsiaalsed situatsioonid hästi ei edene. See on ka klassikaline lahkumineku seis. On ka teine variant - nõutakse suurt tõestust ning töö tegemist. See on tammsaarelik «enne töö, siis armastus». Kujundlikult seisab siin süda silmitsi kiviga.

Kolmapäeval jõuab Päike opositsiooni Chironiga - Marsi-Pluuto ja Veenuse-Saturni pingeaspekti järel on see järjest kolmas tõeliselt raske väljakutse. Siin ollakse sügavalt haavunud ja purunenud. Iga väiksemgi puudutus võib teha palju haiget, isegi kui see polnud üldse nii mõeldud. Mõned aga hakkavad selle seisu mõjus teisi haavama, et ennast kuidagi paremini tunda. See aspekt võib tuua välja meie kõige suurema ja sügavama ebakindluse - selle ühe asja, mis tundub justkui parandamatu viga. Keegi võib teha kogemata midagi sellist, millele järgneb suur draama.

Neljapäeval siseneb Marss Skorpionisse ja Must Kuu Lilith on täpses opositsioonis Saturniga. Milline päev! Marss haarab viimaks oma jõu tagasi - paistab, et talle aitab passiivsest kannatusest. Samal ajal karistab Saturn halastamatult neid, kes normist kõrvale kaldunud ega mõista kehtivaid reegleid. Paljud kogevad negatiivsed tundeid nagu tülgastus, vastikus, hukkamõist, sallimatus jms. Tundub, et enne uue kuutsükli ja varjutuste perioodi algust pidi veel täpselt nii halvaks minema. 

Reedel teeb Marss trigooni Saturniga ja sekstiili Lilithiga. Olles kogunud jõudu Skorpioni märgis, kus Marss end tõeliselt koduselt tunneb, sekkub see tegude planeet valitsevasse pingesse, kuid teeb seda esialgu pehmelt. Siin sünnib mingi vajalik tegu, mis toob leevendust. Aitab kannatustest.

Laupäeval kell 21.00 algab päikesevarjutus Kaaludes 21°07’. See on esimene varjutus Kaaludes varjutuste seerias, mis lõppeb 2025. aasta märtsis. Eriti oluliseks saab nüüd partnerluse ja diplomaatia küsimus - kellega ja milliste kokkulepete ja lepingutega end seotakse? Tasakaal on muutumas. Nädala lõpus ilmub eraldi artikkel seekordsest varjutuste perioodist. 

Pühapäevaööl kell 01.31 läheb täpseks Merkuuri opositsioon Chironiga, mille mõju oli õhus kindlasti juba ka laupäeval. Siin on haavatud ja valulik suhtlemine, haigettegev info ning ka mõtlemine. Võib selguda, et mingi koostöö või diplomaatiline ambitsioon on paratamatult läbi kukkunud - kommunikatsioon ei toimi. Liigne kriitika lõhestab, ent kõikjal nähakse vigu. 

Samal õhtul kell 22.43 teeb Päike kvinkunksi Uraaniga - oma tõe väljendamine võib panna ebamugavasse olukorda. Korraga leitakse end tundmatust olukorrast, milles ei osata olla. Õhus on rahutust.

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kella 12.36 – 15.02

Neljapäeval kella 23.10 – reedel kella 03.22

Pühapäeval kella 10.00 – 14.04

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles