Sotsiaalmeedia trendiga kaasa läinud USA teismeline suri

Elu24
Copy
Krõpsude söömine. Pilt on illustreeriv.
Krõpsude söömine. Pilt on illustreeriv. Foto: Kwangmoozaa/Shutterstock

USAst Massachusettsist pärit teismeline, kes osales sotsiaalmeedia väljakutses süüa vürtsikaid tortillakrõpse, suri, sest sõi suures koguses tšillipipra ekstrakti.

 

14-aastane Harris Wolobah elas Worcesteri linnas ning võttis sotsiaalmeedia väljakutsest osa möödunud aasta septembris. Ehkki meedikud püüdsid haiglas tema elu päästa, siis kahjuks noor teismeline suri, vahendab NBC News

14-aastasel poisil ka kaasasündinud südamerike ning tema surma põhjuseks oli südame seiskumine «kõrge kapsaitsiini kontsentratsiooniga toiduainete hiljutise allaneelamise tõttu», selgub hiljutisest lahkamisaruandest. Tšillile annabki nimelt erilise ja ainulaadse teravuse justnimelt kapsaitsiin.

Hukkunud teismelise ema ütles, et talle helistas kooliõde ja ütles, et Harris minestas pärast sõbra kingitud krõpsu söömist, vahendab CBS. Hiljem minestas ta kodus uuesti ja viidi kiirabiga haiglasse, kus ta suri.

Krõpsutootja Paqui palus jaemüüjatel peagi pärast poisi surma toote müüki lõpetada.

«Ma loodan, ma palvetan, et ükski vanem ei elaks läbi seda, mida mina läbi elan. Ma ei taha näha, et keegi saab haiget nii, nagu mina haiget sain,» sõnas Harrise ema.

«Ühe krõpsu väljakutse» tõusis sotsiaalmeedia trendina esile juba 2016. aastal pärast seda, kui Paqui paiskas poelettidele äärmiselt vürtsika krõpsu. Kõnealune tortillakrõps, mis sotsiaalmeedia väljakutses on levinud ja mida erinevalt tavalistest kartulikrõpsudest müüdi kusjuures üksikult, maksab umbes kümme dollarit ja see on pakendatud fooliumpakendisse.

Pakendi peal on hoiatus, et krõps pakub «rõõmu, mida tekitab intensiivne kuumus ja valu». Lisaks on pakendi peal ka hoiatus, et seda tohivad tarbida vaid täiskasvanud ning laste käeulatusse see sattuda ei tohiks. 

Paqui "ühe krõpsu väljakutse"
Paqui "ühe krõpsu väljakutse" Foto: Steve LeBlanc/AP/Scanpix

Ehkki lapsed krõpsu süüa ei tohiks, pole neil olnud takistusi selle ostmisega. NBC News vahendab, et üle USA on teatatud teismelistest, kes on pärast väljakutses osalemist haigeks jäänud, sealhulgas kolm California keskkooliõpilast, kes pidid viibima ka haiglaravil. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles