HUVITAV TEADA ⟩ Varjutuste periood tõestas end taas: hämmastavad kokkulangevused (1)

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Pexels

Varjutuste perioodi teine pool, mis järgnes kuuvarjutusele Skorpionis, on taas teravatest sündmustest tulvil. Loe lähemalt, kuidas see aeg on siiani manifesteerunud.

Oleme jõudnud seekordse varjutuste perioodi lõpuotsa: viimane varjutus oli 5. mail ja nüüd toimuvad veel lõpuloksutused, kuni algab kuuloomine Sõnnis 19. mail ning toob sisse uue kuutsükli. Siis võib öelda, et varjutuste periood on selleks korraks läbi. 

Varjutuste perioodi esimese poole mõjudest kirjutasin juba varem ja oli näha, kuivõrd palju sündmusi see kaasa tõi.

Vaata: VARJUTUSTE PERIOOD KESTAB 〉 Ülevaade senistest sündmustest: teravad hetked, mida muutuste aeg on juba toonud

Eriti palju tulekahjusid

Nädalaprognoosis enne varjutuste perioodi algust kirjutasin: «See Jäära viimane kriitiline kraad lisab juba niigi rahututele varjutuse mõjudele veelgi impulsiivsust. Ettevaatlik tuleb olla tulega ning, eriti looduses, võib olla suurem oht tulekahjudeks.»

Ja tõepoolest, varjutuste periood algas Tartus restorani maha põlemisega ja sellele järgnes hulganisti tulekahjusid. Ka perioodi teises pooles on see trend paraku jätkunud:

Haaberstis viis grillipidu paarimaja põlenguni.

• Vastu kuuvarjutust toimus Lääne-Virumaal korraga kolm põlengut.

Järvamaal põlesid graanulitehas, elumaja ja kasvuhoonegi.

Kohtla-Järvel hukkus korteripõlengus kaks inimest.

Korralikult kustutamata lõke viis Tartumaal suure kulupõlenguni.

Salapäraselt alguse saanud tulekahju hävitas Esna külas uunikumi.

Nursipalu harjutusalal põhjustasid õppused maastikupõlengu, mida ei saanud kustutada.

Vinnis põles kaks autot maani maha.

Uued ulatuslikud maastikupõlengud lõõmavad Lääne- ja Ida-Virumaal.

Kunda lähedal põles mets.

Tallinna kesklinnas põles kortermaja rõdu.

Tammistu külje all põles mets.

Narvas hukkus korteri tulekahjus inimene.

Kindlasti ei ole siia saanud kirja kõik põlengud – selgub, et lõketest ja grillimistest on alanud juba üle 500 tulekahju. See juhtumite arv on nii lühikese aja kohta ikka väga suur, isegi kui võib väita, et sellel aastaajal on kulupõlengud «tavalised».

Varjutuse periood andis oma võimenduse ning tuli on iseenesest ka transformeeriv ja puhastav element.

Õnnetused ja veidrad juhtumid

Kuressaare veeprobleemid

Skorpionis toimuva kuuvarjutuse eel juhtus Kuressaares suur veeavarii, mis katkestas kogu linna veevarustuse. Sellele aga järgnes kohe vee saastumine kolibakteriga, mis tõi kaasa kõhuviiruse laialdase leviku. 12. mail oli vesi Kuressaares endiselt joogikõlbmatu.

See on olnud kummaline asjade käik, kuid just sellised sündmused kipuvad tekkima varjutuste perioodil. Suures plaanis on ka sellised raputused vajalikud. 

Traagilised õnnetused

Eestis leidis aset tohutult traagiline juhtum päeval vastu kuuvarjutust Skorpionis: eakas mees sõitis Tartus otsa ülekäigurada ületanud noorele emale ja tema beebile, mis lõppes kaheksakuuse lapse surmaga. See on midagi sellist, mis justkui oleks võinud täiesti olemata olla. Varjutuste periood toob pea alati kaasa süütuid ohvreid. 

Äärmiselt kurb oli raske liiklusõnnetus Järvamaal, milles hukkus kaks ühe pere poissi.

Ootamatu ja šokeeriv oli ka sillavaring Soomes Espoos, mis viis 27 inimest haiglasse. Nende seas olid enamasti kooliõpilased, kes ületasid silda klassiekskursiooni ajal. Õnneks ei olnud seal eluohtlikke olukordi, kuid traumeeriv oli see õnnetus sellegipoolest. 

Indias juhtus samas laevaõnnetus, milles hukkus 20 inimest, nende seas ka lapsi. 

Paraku lahkuvad varjutuste ajal siit elust tihtipeale järjest mitmed tuntud inimesed: alates viimasest kuuvarjutusest olid Eestis nende seas Anna-Mari AlverHenry Laks ja Arch Veimer.

Serbia ärkas 3. mail ühises šokis: pealinna Belgradi südames asuvas eliitkoolis lasi 13-aastane poiss maha valvuri ja kaheksa õpilast ning vigastas veel kuut last ja ajalooõpetajat. Sellega sai poisist maailma noorim teadaolev massimõrvar.

Kasvav rahulolematus

Varjutuste perioodile on aga eriti omane, et tulevad esile probleemid ja valukohad, mis seni on jäänud lahendamata või pole piisavalt tähelepanu saanud. Sel ajal on paljude inimeste kannatus katkemas ning kasvab vajadus teha otsustavaid ja julgeid samme.

Kahtlemata on väga kõnekas, et varjutuste perioodi jäi võrokeste kongress – see toimus kohe pärast päikesevarjutust Jääras. Kuuvarjutuse järel edastasid Nursipalu kaitsjad abipalve NATO peasekretärile

Riigikogus aga hakkas opositsioon tegema obstruktsiooni – mis selle tulemused on, seda näitab aeg, kuid on päris selge, et poliitilisel tasandil on vaja suuri ja sügavaid muutusi. 

Loe ka: TÄHESEISUD 〉 Tagasivaade viimastele valimistele: tulevikuta tulemused

Mõõt on saanud täis ka taluomanikel, kes ei mõista, miks riik talusid enam justkui ei toeta.

Varjatud asjaolude ilmsiks tulemine

Igal varjutuste perioodil tuleb tavaliselt mõni varjatud asjaolu välja. Seekord on luubi all näiteks MTÜ Slava Ukraini tegevus, kuna arvatakse, et kogutud annetusi on kasutatud vääral otstabel – uurimine jätkub.

Ebaseaduslikus metsaraies ja huvide konfliktis kahtlustatav riigikogu keskkonnakomisjoni juht, metsatööstur Tarmo Tamm (Eesti 200) paljastas oma raietegevusega tagaukse, mille abil saab plaanitavalt kaitsealalt osa metsast ikkagi maha võtta.

Internetti lekkisid aga luuredokumendid, mille järgi Ukraina president Zelenskõi on saladuskatte all kaalunud agressiivsemat Venemaa ründamist, vene külade okupeerimist ning isegi Ungarit naftaga varustava torujuhtme pommitamist.

Muud märkimisväärsed muutused

Charles III krooniti kuningaks ning see toimus täpselt kuuvarjutuse päeva järel, mis ei ole sugugi juhuslik – sel teemal ilmub peagi eraldi lugu.

Elon Musk teatas viimaks, et on leidnud Twitterile enda asemele juhi. Huvitaval kombel on Elon Musk teinud kõik Twitteriga seotud otsused just varjutuste perioodidel – ka sel teemal tuleb eraldi lugu. 

Kokkuvõtteks

Taas kord elu näitab, et varjutuste periood on aeg, mis nõuab suuremat ettevaatlikkust ja tähelepanu, kuna raputavad sündmused ei hüüa tulles. 

On elu enne varjutuste perioodi ja elu pärast ning tavaliselt on vahepeal toimunud suured muutused ja suunapöörded. Valitsevate energiate tasakaal nihkub ja valmistab lava ette järgmiseks poolaastaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles