TÄHESEISUD ⟩ Tagasivaade viimastele valimistele: tulevikuta tulemused

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Kuna praegu on hea aeg teha tagasivaateid, annan astroloogilise taustapildi viimastest Riigikogu valimistest: ajastus sattus tookord üsna kehv.

Viibime väga huvitavas ajas – varjutuste periood annab kiirendust ning Merkuuri retrograad suunab pilgu minevikku ja võtab hoogu maha. Selline ajastus sobib tagasivaadete tegemisteks väga olulistes küsimustes ning seetõttu viin tähelepanu taevaseisudele, mis leidsid aset viimase Riigikogu valimiste ajal 5. märtsil.

 PÄIKESEVARJUTUSE HOROSKOOP 〉 Suured läbimurded nii isiklikul kui kollektiivsel tasandil saavad võimalikuks: algab kevade kõige pöördelisem aeg

MERKUURI RETROGRAAD 〉 Segadust tekitava perioodi tulemused saavad olema väga produktiivsed: paremad lahendused on ees

Paljude jaoks olid tulemused üllatavad - kellele väga meeltmööda, kellele sügavalt vastukarva. Paraku peab ütlema, et see oli astroloogiliselt päris kummaline ja isegi kehv aeg valimisteks - mõned nädalad hiljem oleks energia juba palju jätkusuutlikum olnud. Kuid läks nii, nagu läks, ja kindlasti on see kollektiivsel tasandil Eestile vajalik kogemus – muidu polekski nii üldse sündinud.

Valimistele järgnenud nädalaprognoosis 6. märtsil: «Kes tunneb end võidukalt, kes kogeb kaotust, aga tasub märkida, et praegused võidud on millegipärast lühiajalise loomuga või need ei kujune päris selliseks nagu oodati. Miks? Sest et Saturn ja Pluuto viibivad kriitilises lõpukraadis ning kõik suuremad liikumised on häälestunud vana energia kulmineerumisele. See, mis meile silme ette manab, on võimendatud pilt minevikuvormidest.»

Peamine põhjus, miks ajastus oli kehvake, seisneb selles, et nii Saturn kui ka Pluuto viibisid mõlemad sodiaagimärgi kriitilises lõpukraadis ning olid seotud tugevalt minevikuga. Sellesse aega kristalliseerusid vanad vormid, vanad probleemid, vanad lahendused, vanad mõtteviisid. Mineviku koorem ja taak oli selles ajaaknas võimendatud. Lõpukraadis materialiseeruvad sellised asjad, mis on tegelikult määratud lõppema, mitte kestma. Selles energias sündinud vormid kujunevad heitlikuks.

Tuleta meelde:

• TAJUD SURVET? 〉 Pluuto on jõudnud kriitilisse kraadi: rahutud ajad valmistavad ette uuele tasandile minekut

• PINEV AEG 〉 Viibime ajalises portaalis, kus võib juhtuda palju ootamatut: kriitilised kraadid muudavad mängu

Saturn on seotud otseselt ühiskonna struktuuri, korra ja autoriteetidega. Pluuto on seotud jõudünaamikatega, ressursside jagamise ja võimuga. 23. märtsil väljus Pluuto viimaks Kaljukitse lõpukraadist ning sisenes Veevalaja alguskraadi, kuid tänu retrograadsele liikumisele jääb nende kahe vahele pendeldama veel kuni järgmise aasta sügiseni. Pärast 2024. aasta 19. novembrit on Pluuto teinud Kaljukitsega täielikult lõpparve ning pühendub ühiskonna transformeerimisele läbi Veevalaja märgi.

Valitsus, mis sai valitud, kannab paraku aga mineviku energiat. Võibolla ei oldud siin selleks veel valmis, mida tulevik tooma hakkab. Kui valimised oleks toimunud aga pärast 23. märtsi, oleks uus valitsus kujunenund väga progressiivseks ja kindlasti rahvaga rohkem arvestanud, kuidas see ka ei väljenduks. Pluuto Veevalajas annab jõudu just nimelt rahvale, aga Pluuto Kaljukitses annab jõudu vanale süsteemile.

Ent tervikpilt räägib, et praegune valitsus hakkab sümboliseerima mingisugust kriitilist lõppu Eesti poliitilises maailmas. On tõenäoline, et järgmised valimised saavad olema nii erinevad, nagu praegu on raske ette kujutada. Ent on karta, et käesoleva valitsuse käigus tehakse palju vigu ja möödapanekuid, mida tagasivaates ehk isegi piinlik ja valus tunnistada.

Paistab, et ka Kaja Kallase kosmiline soosing on drastiliselt vähenemas, kuna suur lahustaja Neptuun on asunud tegema pingeaspekti tema Päiksele ning see mõju jääb kestma vahelduva eduga veel paariks aastaks. Selle seisu all tavaliselt inimene ühel või teisel viisil eksib oma teelt. Suured illusioonid hakkavad purunema. Selle seisu eesmärk on inimese ego lahustada. Paistab, et see teekond on isegi juba alanud.

Nii et puhtalt astroloogilisest vaatepunktist tulid valimistel seekord tulevikuta tulemused – need on seotud rohkem mineviku suundade kriitilise kulmineerumisega kui uute jätkusuutlike algustega. Võit ja kaotus on siin väga suhtelised mõisted. Aga nagu alati, tuleb usaldada, et just sellist protsessi oli kollektiivsel tasandil vaja. See näib olevat samm enne suuremat läbimurret ja muutust kogu poliitilises süsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles