VARJUTUSTE PERIOOD KESTAB Ülevaade senistest sündmustest: teravad hetked, mida muutuste aeg on juba toonud

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Teeme ülevaate varjutuste perioodi esimesest poolest ning selle olulisematest sündmustest Eestis ja mujal maailmas - kokkulangevusi jagub.

20. aprillil algas koos päikesevarjutusega varjutuste periood, mis toob kaasa veel kuuvarjutuse 5. mail ning kestab kuni uue kuutsükli alguseni 19. mail.

Varjutuste perioodiga kaasnevad alati märgilised ja pöördelised sündmused, mis valmistavad ette lava järgmiseks poolaastaks. Neid sündmusi tasub panna tähele, kuna need annavad märku olulistest suurematest protsessidest ja suundumustest, milles me liigume. Varjutuste periood on väga tähenduslik aeg, mil jõududes toimuvad ümberpaigutused. 

Varjutuste perioodile on ka omane, et juhtuvad sündmused, mille üle inimestel ei ole palju kontrolli. Tuleb võtta vastu see, mis tuleb, ning sellega koos edasi minna. 

Kuigi periood alles kestab, heidame pilgu selle esimesele nädalale, et näha, mis päikesevarjutuse «valguses» juba toimunud on. 

• PÄIKESEVARJUTUSE HOROSKOOP 〉 Suured läbimurded nii isiklikul kui kollektiivsel tasandil saavad võimalikuks: algab kevade kõige pöördelisem aeg

• MERKUURI RETROGRAAD 〉 Segadust tekitava perioodi tulemused saavad olema väga produktiivsed: paremad lahendused on ees

Plahvatused ja tulekahjud

Eelmise nädala alguses kirjutasin nädalaprognoosis, et päikesevarjutuse mõjud võivad suurendada tuleohtu, kuna see leidis aset kardinaalse tulemärgi kriitilises lõpukraadis ning jäi pingeaspekti plahvatusliku Pluutoga. 

Nii oli üsna märgiline, et just sellel päeval (20. aprillil) otsustas Elon Musk startida kosmoselaeva, mis mõni minut hiljem plahvatas. Mõnes mõttes võib tõlgendada siit ka seda, et kogu Marsile kolimise projekt ei ole kosmiliselt soositud (varjutused näitavad ära, millel on tulevikku ja millel mitte). 

Eelneval õhtul nähti plahvatust ka Kiievi lähistel, mida peeti võimalikuks langenud meteoriidiks

Täpselt varjutuse päeval leidis aset aga suur ja traagiline põleng Tartus, milles hävis restoran La Dolce Vita

Lisaks süttis Pärnus kummalistel põhjustel mitu aiamaja ning suur põleng leidis aset ka Maardus. Toimus ka mitmeid suuri kulupõlenguid: Tori vallas süütas kulutuli tööstushoone, hooned põlesid ka Viljandimaal, Lõuna-Eestis süütas kulupõleng rehvihunniku ja kindlasti oli kulupõlenguid veel mujalgi.

Pühapäeval, 30. aprillil süttis Haaberstis kaubanduskeskuse fassaad.

Teisipäeval, 2. mail põles aga Kakumäel paariselumaja lausleegiga

Kolmapäeval, 3. mail läks põlema alajaam Tornimäel.

Neljapäeval, 4. mail läks Märja vallas laos põlema mitu tonni grillsütt.

Laupäeval, 6. mail põles elumaja Järva vallasVirtsus hävis tules rookuur ning Imaveres süttis saepurupunker. Tuli süttis ka Antslas elumajas, kuid saadi kiiresti kontrolli alla.

Inimesed ja jõud vahetuvad

Siinkohal on huvitav, et just 20. aprillil valiti Tartu Ülikooli rektoriks uuesti Toomas Asser - see on väga võimas valimise aeg ning järelikult on tema selleks tõesti õige inimene. 

Eleringi juhtiv Taavi Veskimägi teatas aga ootamatult, et kavatseb panna ameti maha - sellised otsused tulevad välja tihti varjutuste perioodil.

Urmas Vaino teatas, et teeb suure kannapöörde ning loobub teletööst - jällegi, ajastus selleks on väga tähenduslik.

Kõige suurem lüke toimus ilmselt aga USA-s, kus populaarseim uudistekanal Fox News vallandas oma staarankuri Tucker Carlsoni. Mis selle otsuse tagapõhi ja tulemused on, seda näitab aeg, ent see sündmus on täiesti varjutuste perioodi mastist. 

Ungaris aga vabastati relvajõudude ülem ilma igasuguse selgituseta ametist, samal ajal kui Colombia president Gustavo Petro teatas, et vahetas välja seitse ministrit.

Ametist lahkus ka endisele Briti peaministrile laenu vahendanud BBC juht Richard Sharp.

Rahutused ja protestid

Eestis kõige tähenduslikum on olnud selles vallas 22. aprillil toimunud Võrokeste kongress, mis seisab Võrumaa rahva, looduse ja kultuuri säilitamise eest ning seisab vastu Nursipalu polügoonide laiendamisele, nii nagu seda praegu kavandatud on. On väga võimas, et see üritus sai toimuma just varjutuste perioodil ja päikesevarjutuse järel. Nüüd, kus Pluuto liigub Veevalajas, rahva hääl ja jõud hakkab üha kasvama. 

Aga huvitav ajastus oli seegi, et just päikesevarjutuse päeval protestisid Jüri Ratas ja Tanel Kiik koos Keskerakonnaga Reformierakonna juhitava valitsuse kavandatavate maksutõusude vastu. 

Jätkuvalt on toimunud kliimaaktivistide protestid Saksamaal.

Huvitav on ka see, et Briti monarhiavastased vabariiklased kavandavad suurt protesti kuningas Charles III kroonimise vastu, mis on planeeritud 6. maile - täpselt kuuvarjutuse järgsele päevale. Kuninglikus peres toimuvad suursündmused on ajastatud väga tihti varjutuste järgi - sellest tuleb peagi eraldi juttu. 

Mitmetes paikades üle maailma toimusid maipühade meeleavaldused: inimesed nõuavad palgatõusu, lühemat tööaega ja inimlikumaid töötingimusi. 

Prantsusmaal toimunud töörahvapüha protestidel osalesid sajad tuhanded inimesed ning vahistati pea 300 inimest. 

Streikima hakkasid ka tuhanded Hollywoodi filmi- ja telestsenaristid.

Õnnetused ja täbarad olukorrad

Jeemenis tekkis rüselus, kus sai surma vähemalt 85 inimest. See on analoogne pool aastat tagasi varjutuse perioodil toimunud inimummikule Lõuna-Koreas Seoulis, kus hukkus üle 100 noore inimese. 

Eestlaste seas armastatud selgeltnägija ja ärinaine Tene Laul sattus aga Egiptuses segastel asjaoludel vangi ning osales karmis kakluses - sellest räägib ta ilmselt ise peagi lähemalt, kuid see äärmiselt täbar olukord sattus ka just varjutuse aega. 

Täpselt varjutuse päeval suri aga Kim Kardashiani teisik haiglas järjekordse ilulõikuse tagajärjel. 

Ott Tänakut saatsid aga mitmed tehnilised probleemid, mis võtsid teda lausa nõutuks - siin on näha juba ka varjutuste perioodiga paralleelselt toimuvad Merkuuri retrograadi.

Ebatavalised teadaanded, paljastused ja avalikustamised

Baieri hertsog Franz tuli vahetult enne 90. sünnipäeva esimest korda avalikkuse ette koos oma elukaaslasega ja tunnistas sellega, et on homoseksuaal. Parem hilja, kui mitte kunagi, ning päikesevarjutus andis sellele arengule kiirenduse.

Tuli välja erakordne kohtuotsus Paul Kerese ja Kaja Kallase kohtuasjale, mis äratab hulganisti uusi küsimusi. 

Samuti tuli avalikuks tõsiasi, et meediamogul vaigistas Prints Williami hiigelsummaga

Taanis peeti kinni kaheksa inimest, keda kahtlustatakse elektrituru hindadega manipuleerimises ja suure tulu saamises.

Leidis aset üsna kummaline Hiina suursaadiku sõnavõtt, mis seadis endiste Nõukogude Liidu vabariikide suveräänsuse kahtluse alla. Ka siin võime näha paralleelselt Merkuuri retrograadi mõju, kus sõnad toovad kaasa probleemi.

Jaapanis aga tabati ja vallandati «tööterrorist», kes kohvikus töötades segas pahatahtlikult inimeste jookidesse oma verd. Varjutuste perioodil tulevad tihtipeale välja varjatud teod.

♦ ♦ ♦

Selline on olnud varjutuste perioodi esimene pool, kuid peagi kogeme juba kuuvarjutust, mis võib olla emotsionaalselt raputav ning muudab veel paljut. 

Paljud protsessid toimuvad pinna alla ja kulisside taga ning neist kuuleme alles hiljem. Praeguseks aga jõudu ja usku, et tuleme sellest varjutuste perioodist läbi paremate ja tugevamatena kui varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles