Ugala näitab Endlas Kivirähu komöödiat

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naljakate ja pööraste vanameeste rolle mängivad näitlejad Arvo Raimo (paremal) ja Peeter Jürgens.
Naljakate ja pööraste vanameeste rolle mängivad näitlejad Arvo Raimo (paremal) ja Peeter Jürgens. Foto: Ugala

Kolmapäeval, 11. veebruaril mängib Viljandi Ugala teater Pärnu Endlas varem väljareklaamitud “Linnapea” asemel oma verivärsket lavastust, Andrus Kivirähu komöödiat “Vanamehed seitsmendalt”.


Tegu on elava klassiku staatusesse tõusnud kirjamehe 1991. aastal kirjutatud esiknäidendiga, mille on lavale toonud Peeter Tammearu.



See, et Ugala staaþikaim näitleja Arvo Raimo on kirglik kalamees, on Viljandis üldteada fakt, tõdeb Ugala kirjandustoimetaja Helle Leppik. Kas tema kolleeg Peeter Jürgens on samavõrra kiindunud jahipidamisse, on juba kaheldavam. Küll on teada, et veretut jahti on ta pidanud fotoaparaadiga nii inimestele kui muudele objektidele, nii et mingi küttimispisik on ikka sees.



Igatahes komöödias “Vanamehed seitsmendalt” saavad neist kalamees ja jahimees, üks pöörasem kui teine.



Pole mõtet arvatagi, et vanameeste elu üheksakorruselise maja seitsmendal korrusel on igav ja mandunud. Nemad nimelt elavad põhimõtte järgi “mida usud, see on”. Ja see teeb loo pööraseks.



“Kui sa ikka väga usud sellesse, mida tahad, siis sa seda saad. Nii või teisiti,“ ütles Peeter Tammearu. “Kui see ei ole sulle käega katsutav, on ta su kujutluspiltides. Eks see lugu ole selline mõnus ja naljakas nagu Kivirähul ikka. Ka oma tõsisemad noodid kastab ta ju naljaga üle.”



Arvo Raimo ja Peeter Jürgensi kõrval teevad lavastuses kaasa Meelis Rämmeld, Kata-Riina Luide ja Arvi Mägi.



Lavastuse kunstnikutöö on teinud Silver Vahtre Endla teatrist, muusikaline kujundaja on Peeter Konovalov.



“Vanamehed seitsmendalt” on teine Kivirähu näidend Ugala repertuaaris. Juba 2003. aastast mängib Ugala tema nostalgilist komöödiat “Helesinine vagun”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles