MERKUURI RETROGRAAD Segadust tekitava perioodi tulemused saavad olema väga produktiivsed: paremad lahendused on ees

3D kujutis Merkuurist Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Käes on selle aasta teine Merkuuri retrograadi periood – nüüd tuleb aeg maha võtta ja kaaluda üle, kas suunad ja plaanid, mis viimase kolme kuu jooksul loodud, õigustavad ennast. Kes ise ei peatu, selle teele saabuvad takistused.

21. aprillil algas Merkuuri retrograadne liikumine, mis kestab kuni 15. maini. See tähendab, et Merkuur on jõudnud oma orbiidil sellisesse kohta, kus Maalt vaadatuna tekib optiline illusioon, justkui Merkuur liiguks tagurpidi. Tegelikult liigub Merkuur alati samas tempos ja ikka edasi, aga meile Maal võib paista, justkui see aeglustub, seiskub, liigub tagurpidi ja jälle kiireneb. Merkuuri retrograadse liikumise ajal on Merkuur tegelikult Maale kõige lähemal.

Astroloogias valitseb Merkuur inimese mõtlemist, suhtlemist, infovahetust, liiklust ja ka tehnilisi seadmeid. Ka praktiline ajutöö, arusaamisvõime, päeva planeerimine, igapäevaelu korraldamine on Merkuuri pärusmaa. Siia alla lähevad samuti meie eneseväljendus ja oskus sõnu seada ning tähendust luua.

Merkuuri retrograad kestab alati kolm nädalat ja see leiab aset tavaliselt kolm-neli korda aastas. Need perioodid, mil Merkuur viibib retrograadis, on alati plaanide ja ideede ümbertegemise aeg, mil edasiliikumine on ühel või teisel põhjusel takistatud. See aeg nõuab, et võtaksime tempo maha ja analüüsiksime läbi viimase aja sündmused ja plaanid, kuna ilmselt tuleb viia sisse teatud korrektuurid. Vahetult enne Merkuuri retrograadi tehtud otsused lähevad enamasti ümberhindamisele.

Merkuuri retrograad annab meile justkui ajaakna, et võtaksime tempo maha ja mõtleksime korralikult järele, kas meie suund ja plaanid on korrektsed. Kes ise ei märka tempot maha võtta, seda võivad tabada mitmesugused takistused, kodutehnika purunemine, segadused infovahetuses, vääritimõistmised jne.

Merkuuri retrograad annab meile justkui ajaakna, et võtaksime tempo maha ja mõtleksime korralikult järele, kas meie suund ja plaanid on korrektsed.

Retrograadse Merkuuri ajal toimub mõtlemine ja infovahetus tavapärasest teistmoodi, kuid esialgu võidakse kogeda seda lihtsalt kui blokeeringuid. Väga tihti veab tehnika sel ajal alt ning kodumasinad lakkavad töötamast. Kõik infokandjad on sel ajal haavatavamad kui tavaliselt. Lisaks on inimestel siis kombeks teineteisest valesti aru saada, sõnu vääriti tõlgendada, aga ka iseennast ebaselgelt väljendada. Seetõttu ei tasu sel ajal midagi päris uut alustada, lepinguid allkirjastada, tulevikuplaane teha vms. Praegu vastu võetud otsuseid tuleb suure tõenäosusega peagi oluliselt muuta.

On väga tavaline, et sel perioodil ei õnnestu pidada planeeritud kohtumisi ega seniseid plaane edukalt läbi viia. Miski tuleb vahele ja juhib asjad teise suunda, ent ka see suund ei ole lõplik lahendus – võimalik, et tuleb läbida mingi segaduste rägastik ja pilt selgineb alles mõni nädal hiljem.

Samal ajal võtavad ühendust inimesed minevikust, kellega mõni küsimus on lahendamata jäänud. Ka ennast võivad painata hoopis minevikuteemad ja raskem on seada fookust tulevikule ning edasi liikumisele. Pane tähele, kes sinuga nüüd rääkima tulevad – hea oleks võimalikult palju vanu poolelijäänud asju ära klaarida. Merkuuri retrograad aitab lahendada vanu suhtlussõlmi, mis meist maha on jäänud.

Ent kui märkad, et peas hakkavad keerlema liiga paljud vanad teemad ja mustrid, püüa nendega lihtsalt rahu teha ja vabastada. Alati ei ole vaja vanu probleeme üles sonkida ning sissetallatud radadele toppama jääda – mõnikord aitab Merkuuri retrograad neid ära tunda, kuid võime ise valida, et jätame need teemad minevikku.

Ent see aeg on tõesti hea selleks, et varasemaid plaane ja otsuseid analüüsida ja ümber teha. Samuti võiks nüüd viia lõpuni kunagi varem alustatud projektid ja ideed, mis mingil põhjusel olid jäänud ootele.

Kui suhetes on probleeme või teemasid, millest pole olnud mahti rääkida, kuid mis mõjutavad suhte kvaliteeti, siis nüüd on aeg nendega tegeleda. Allasurutud probleemid tulevad sel ajal ise esile just selleks, et nendega viimaks ometi tegeldaks. Mida rohkem inimene püüab neid lahendamata küsimusi vältida, seda suuremat segadust ja probleeme Merkuuri retrograad kaasa toob.

Retrograadse Merkuuri üks positiivne omadus seisneb selles, et teele võivad sattuda vanad sõbrad ja tuttavad – on võimalus taaskohtuda ning vestelda inimestega, keda pole ammu näinud. Eesmärgiks ei pruugi olla muud kui meenutus ja tänutunne minevikus jagatud kogemuste eest.

Mida toob kaasa seekordne Merkuuri retrograad?

Merkuur pöördus retrograadseks Sõnni 16. kraadis ning liigub tagasi Sõnni 6. kraadi. Kuna seekordne Merkuuri retrograad jääb püsivasse maamärki Sõnni, toimub mõttesuundade muutumine aegalsemalt, kuid püsivamalt.

Mõtlemine ja ka käeline tegevus võivad muutuda kohati isegi päris kohmakaks ning «juhtmed» erakordselt pikaks. Ent see on vajalik, et teatud teemad võimalikult baastasandil selgeks saaksid. See Merkuuri retrograad õpetab realistlikumalt, praktilisemalt ja konkreetsemalt mõtlema ja end väljendama. 

Seekordne Merkuuri retrograad on tegelikult justkui varjutuste perioodi teenistuses - astroloogilises mõistes on varjutuste periood ikka tunduvalt võimsam ja tähenduslikum. Et need kaks aga ühtivad, räägib, kuivõrd transformatiivne meie käesolev kevad on. Suured jõud on mängus, et suunata inimesi parimale võimalikule teele.

Loe ka: PÄIKESEVARJUTUSE HOROSKOOP 〉 Suured läbimurded nii isiklikul kui kollektiivsel tasandil saavad võimalikuks: algab kevade kõige pöördelisem aeg

Ees on järgmised olulisemad aspektid ja päevad.

23. - 24. aprill: Merkuur sekstiilis Marsiga

Siin on tagasivaade 8. aprilli paiku toimunud tegevusele või algatustele. Midagi, mis jäi siis korralikult kommunikeerimata, võib nõuda nüüd paremat ümbersõnastust. On aeg oma tegutsemisviisis midagi muuta.

29. - 30. aprill: Merkuur kvadraadis Must Kuu Lilithiga

Õhus on vestlused sügavatel ja tooretel teemadel - nüüd juletakse rääkida sellest, mida varem on peljatud. Nii mõndagi võib päevavalgele tulla. Keegi võib väljendada end teiste arvates sobimatult või vastuvõetamatult, kuid tema sõnades on ebameeldiv tõde.

1. - 2. mai: Merkuur ühenduses Päiksega

Algab Merkuuri-Päikese uus tsükkel ja Merkuuri Prometheuse faas. See on aeg, mil titaan röövib jumalatelt tule ja toob selle inimesele. See tähendab, et olulised teadmised ja arusaamised võivad saabuda. Siit alates käivitub Merkuuri retrograadi valgustavam ja inspireerivam pool, mil uued ja originaalsed lahendused hakkavad tärkama. 

10. - 21. mai: Merkuur sekstiilis Saturniga

Nagu näha, jääb Merkuuri peatumise ja uuesti direktiivseks pöördumise tõttu see aspekt väga pikalt kestma. See on aga praktiliste ja tõhusate lahenduste aspekt. Asjad lähevad paika uuel ja paremal viisil ning mõistus selgineb märgatavalt. Siin on ausust, realismi ja vastutustunnet nendes küsimustes, mis retrograadi alates rippusid õhus. On põhjust loota, et Merkuuri retrograad toob kokkuvõttes väga vajalikke ja häid lahendusi.

12. - 13. mai: Merkuur sekstiilis Veenusega

Suhted pehmenevad, mõistmine kasvab ja läbirääkimisvõime suureneb. Merkuuri retrograad lõppeb väga positiivsel noodil. Õhus on palju lootust.

Nagu Merkuuri retrograadi ajal tavaks, tasuks sel perioodil:

  • kõigeks rohkem aega varuda;
  • takistuste tekkimisel rahu säilitada ja kõigega järgemööda tegeleda;
  • vanade tuttavatega suhelda;
  • pooleliolevaid asju lõpetada;
  • ja ka lihtsalt elu üle mõtiskleda.
  • See ei ole aeg, mil kiiresti edasi tormata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles