VIDEO 300-aastaselt maalilt leiti sümbol, mida seal varem näha ei olnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Hollandi 17. sajandi kunstniku Johannes Vermeeri maal  «Tüdruk lugemas avatud akna juures kirja». Seinal on näha Amorit, mis tuli restaureerimisel välja 18. sajandi värvikihi alt
Hollandi 17. sajandi kunstniku Johannes Vermeeri maal «Tüdruk lugemas avatud akna juures kirja». Seinal on näha Amorit, mis tuli restaureerimisel välja 18. sajandi värvikihi alt Foto: Jens Schlueter / POOL/Scanpix

Hollandi 17. sajandi maalikunstniku Johannes Vermeeri (1632–1675) tuntud maalilt leiti restaureerimise käigus midagi sellist, mida seal varem näha ei olnud.

Saksamaal Dresdenis Gemäldegalerie Alte Meisteri kunstigaleriis asub maal «Tüdruk lugemas avatud akna juures kirja», mis valmis Vermeeril aastail 1657–1659. Sellel on näha noort naist, kes seisab avatud akna juures voogavas valguses ja loeb kirja, teatab cnn.com.

Röntgen paljastas juba 1979. aastal, et maalil on veel mingi kujund. Neli aastat kestnud renoveerimine paljastas, et seal on Vana-Rooma armastusjumal Amor, keda kujutatakse tiivulise alasti priske inglina, kel käes vibu ja nool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles