LUMMAV GALERII Paljassaare poolsaarel toimetavad esimesed kevadekuulutajad ja loodus tärkab taas

Elu24
Copy

Kevad on käes ja üha soojemad temperatuurid meelitavad välja esimesed sisalikud ja ussid. Pikalt puhkerežiimil olnud loodus saab võimaluse taas tärgata.

Lumi sulab ja soe päike puhub taas elu sisse nii suurtele kui ka väikestele. Ojakestes suliseb vesi, siin-seal on märgata esimesi kevadlilli ja kodusid kaunistavad pajuurbadest lookas pajuoksad. Soojad kraadid süstivad kõigisse lootust, et kuumad kevad - ja suveilmad on õige pea kohal, kuid millist ilma lubab ilmataat? 

AccuWeather pakub pikaajalisi ilmaennustusi, tänu millele saab oletada, mis ilma meil lähikuudel oodata on. Kuigi uksele koputav aprill lubab alata võrdlemisi tagasihoidlike temperatuuridega, mis jäävad 5-7 kraadi kanti, siis kuu lõpupoole kütab päike juba nii kuumalt, et naljalt alla 11 kraadi temperatuurid ei lange. Kõikse soojem päev tõotab tulla 29. aprill, mil õues võib olla koguni 16 kraadi. 

Kuigi maikuus veel teab mis kuumasid rannailmasid ei lubata, kõrguvad temperatuurid kuni 18 kraadini, võimaldades ilusamatel päevadel ehk ka esimese jume peale saada. Paaril üksikul päeval lubab ka väikest vihmasabinat, kuid ka see käib muutlike Eesti ilmaoludega käsikäes. Mai kõikse kuumemat päeva lubatakse 5. mail, mil kraadiklaas tõotab näidata 19 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles