SUUR LÄBIMURRE Londoni politsei tuvastas Madeleine McCanni kadumises kahtlustatava isiku

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Madeleine McCann kadus 2007. aastal Portugalis.
Madeleine McCann kadus 2007. aastal Portugalis. Foto: HANDOUT/AFP

Londoni politsei avaldas Madeleine McCanni kadumises kahtlustatava isiku kirjelduse. 

Kolmeaastane briti tüdruk Madeleine McCann kadus kolmteist aastat tagasi Portugalis. Täna, 3. juunil avalikustas Londoni politsei juhtumi kohta uut ja olulist infot.

Koostöös Saksa ametivõimudega tuvastasid Briti detektiivid, et hetkel Saksamaal vanglas viibiv mees võib olla seotud Madeleine'i kadumisega. 

Londoni politsei avaldab, et kahtlusalune on valge mees, kel 2007. aastal olid lühikesed blondid või helepruunid juuksed. Ta on saleda kehaehitusega ja ligi kahe meetri pikkune. Hetkel on ta 43-aastane, Madeleine'i kadumise ajal oli ta lähenemas 30. eluaastatele.

Londoni politsei andmetel elas mees aastatel 1995-2007 Algarves. Ta on seotud ka Praia da Luzi ja selle lähedal asuvate piirkonnaga. Politsei teatas, et nad ei avalikusta mehe isikut, kuid lisas, et hetkel viibib ta Saksamaal vanglas kuritegude eest, mis pole seotud McCanni juhtumiga.

Lisaks avaldas politsei üksikasjad kahe sõiduki kohta, millele kahtlustataval oli teadaolevalt juurdepääs ja mida Madeleine'i kadumise ajal kasutati. Üks sõidukitest on Volkswagen T3 Westfalia 1980. aasta mudel. Kaubik oli valget ja kollast värvi ning sel oli Portugali numbrimärk.

Politseile teadaolevalt oli kahtlustataval sellele kaubikule juurdepääs vähemalt 2007. aasta aprillist kuni 2007. aasta maini. Seda kasutas ta Praia da Luzi piirkonnas ja selle ümbruses. Politseil on ka põhjust uskuda, et mees elas selles kaubikus päevi, võib-olla ka nädalaid. Samuti usuvad nad, et ta kasutas sama kaubikut ka 3. mail 2007. aastal, mil Madeleine kaduma läks.

Teine sõiduk on 1993. aasta Jaguar XJR 6, millel oli Saksa numbrimärk. Politsei usub, et seda kasutas kahtlusalune Praia da Luzi piirkonnas ja selle ümbruses aastatel 2006-2007. Algselt oli auto registreeritud kahtlusaluse nimele. 2007. aasta 4. mail, kui Madeleine kaduma läks, registreeriti see kellegi teise nimele.

2019. aastal kirjutas Portugali meedia, et Madeleine’i kadumise uurijatel on uusi andmeid ja uus kahtlusalune, kelleks on 48-aastane saksa pedofiil Martin Ney.

Ney kohta avaldas andmeid Madeleine McCanni kadumist algselt uurinud Portugali politseinik Gonçalo Amaral, kes varem kahtlustas, et tüdruku vanemad Kate ja Gerry McCann on lapse surmaga seotud ja üritavad seda kinni mätsida.

Ney kannab praegu vanglakaristust kolme lapse mõrva ja kümnete laste seksuaalse ärakasutamise eest. Ta mõrvas kolm väikest poissi aastatel 1992, 1995 ja 2001.

Ney anti Saksamaal kohtu alla 2012. aastal, viis aastat pärast Madeleine McCanni kadumist.

Madeleine McCanni juhtum

2007. aasta 3. mail magas 3-aastane Madeleine McCann koos kaksikutest õe ja vennaga Praia da Luzi suvituskorteris ja ta vanemad õhtustasid koos sõpradega lähedal restoranis. Kui ema Kate McCann läks kella 22 paiku kohaliku aja järgi lapsi kontrollima, oli Madeleine kadunud.

Kate ja Gerry McCann käisid lapsi kontrollimas iga poole tunni tagant. Ka McCannide sugulastel ja sõpradel oli Portugali puhkusel lapsi kaasas, kes samuti õhtusel ajal juba magasid.

McCannide teatel olid restorani aknast näha nende suvituskorteri aknad, kuid nad ei märganud, et keegi oleks suvituskoha akent avanud, sisenenud ja siis väljunud. Kuid Madeleine'i kadumise järel märkasid vanemad, et mitu akent oli lahti.

Portugali endine politseinik Gonçalo Amaral, kes 2007 oli seotud Madeleine’i otsingutega, hakkas hiljem Kate ja Gerry McCanni süüdistama, et vanemad on ise oma lapse surmas süüdi ja üritavad seda kinni mätsida. 

Amaral on veendunud, et McCannide suvituskohas leidis aset õnnetus tunde enne seda, kui Madeleine väidetav kadumine aset leidis. Vanemad põletasid lapse surnukeha ja lavastasid sissemurdmise.

Ühe teooria kohaselt andsid vanemad Madeleine’ile kogemata liiga suure koguse unerohtu, mille tõttu laps suri.

Teise teooria kohaselt ärkas Madeleine üles ja kuna ei leidnud vanemaid, läks neid otsima. Ta jõudis tänavale, kus ta langes lapseröövija kätte või sattus õnnetusse ja hukkus.

Tüdruku kadumisest on nüüdseks möödas 13 aastat ja siiani ei teata täpselt, mis temaga juhtus ja kas ta võib seni elus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles