Otepää ootab suusatajaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää plaanib tänavu samasugust suusamöllu nagu varasematelgi aastatel.
Otepää plaanib tänavu samasugust suusamöllu nagu varasematelgi aastatel. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti suusameka Otepää on juba igati valmis, et võõrustada järgmisel nädalavahetusel maailma suusatippe.

Otepääl peetakse murdmaasuusatamise MK-etappe juba alates 1999. aastast. Tänavune suusaprogramm algab juba reede, 23. jaanuari õhtul kell 19, kui Tehvandi staadionil toimub võistluse ametlik avamine ja suusa-show. Pärast seda saab staadionil olevas peotelgis lõbusalt aega veeta.

Võistluse ametlik osa toimub laupäeval 24. jaanuaril ja pühapäeval 25. jaanuaril. Laupäeval on nii naistele kui meestele kavas klassikadistantsid. Algusega kell 11 stardivad naised 10 kilomeetri ja kell 13 mehed 15 kilomeetri distantsile.

Sportlik osa lõpeb õhtul taas Tehvandi staadioni peotelgis raadio Sky Plusi suusapeoga. Peole pääs on tasuta.

Pühapäeval kell 11 on Otepää maailmakarika etapil kavas klassikasprindid.

Pealtvaatajad pääsevad võistlustele ainult käepaelaga. Raja ääres koha tagav kahe päeva pael on saadaval 200 krooniga. Soodushinnaga käepaelad pensionäridele ja alla 18aastastele maksavad 100 krooni, pere (kaks täiskasvanut koos kuni 18aastaste lastega) käepael 400 krooni.

Saadaval on pääsmed ka ainult pühapäevasele võistlusele, mis maksavad vastavalt 150, 75 ja 300 krooni.

Kõik põhitribüüni pääsmed on eeltoodud hindadest kaks korda kõrgemad.

Võistluse ajal kella 8-16 on Otepääl ainult tasuline parkimine selleks ettenähtud kohtades. Otepää linna tänavatel on nädalavahetusel vastavalt liiklusskeemile parkimine keelatud. Parkimiskeelu alale pargitud sõidukid teisaldatakse.

Parkimisload hinnaga 150 ja 200 krooni on samuti müügil Piletilevis. Autoload peavad olema kinnitatud nähtavalt auto esiklaasile juhi poole alates Otepää linna sissesõidust.

Tasuta saab parkida linnast väljas Tartu maanteelt tulles alajaama vastas parklas, Rõngu maanteelt tulles UPM Kymmene Otepää ASi parklas ja Valga maanteelt tulles Ansomäe lasketiiru teel ja parklas.

Alajaama ja UPM Kymmene Otepää ASi parklast sõidavad tasuta bussid Otepää keskväljakule ja tagasi.

Täpse parkimiskorraldusega saab end kurssi viia maailmakarika etapi kodulehel Internetis.

Võistlustest teeb otseülekande ka Eesti televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles