SKANDAAL PRANTSUSMAAL Iluuisutamistähe paljastus: treener vägistas mind aastaid

Elu24
Copy
Prantsusmaa iluuisupaar Sarah Abitbol ja Stephane Bernadis
Prantsusmaa iluuisupaar Sarah Abitbol ja Stephane Bernadis Foto: via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Mitmekordse iluuisutamise tiitlivõistluste medalisti Sarah Abitboli paljastused elulooraamatus «Un si long silence» («Nii pikk vaikus») viisid Prantsusmaa iluuisutamisliidu juhi ametist lahkumiseni. 

Praeguseks 44-aastane Abitbol kirjutas, et treener Gilles Beyer vägistas teda korduvalt. Seksuaalne vägivald algas aastal 1990, kui tütarlaps oli vaid 15-aastane. Uisutaja sõnutsi vägistas Beyer teda kolme aasta vältel korduvalt. 

«Ükski mees polnud mind enne teda puutunud,» rääkis Abitbol L’Obsile antud intervjuus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A toutes les victimes de violences sexuelles , pour qu’elles sortent de ce silence assassin. #me too # stop aux violences sexuelles#

A post shared by Sarah Abitbol (@sarah.abitbol1975) on

62-aastane Beyer avaldas ametliku teadaande, kus «palus vabandust». Ta ei tunnistanud vägistamist, kuid möönas, et tema suhe iluuisutajaga oli «intiimne» ja «kõlvatu». 

BBCi teatel on pärast raamatu ilmumist veel kolm naisiluuisutajat süüdistanud Beyerit ja kaht teist treenerit seksuaalses väärkohtlemises. Uisutajad olid seksuaalse ärakasuamise ajal alaealised. 

The Guardian annab teada, et Prantsusmaa politsei on alustanud uurimist. Skandaali mõjul lahkus ametist Prantsusmaa iluuisutamisliidu pikaaegne juht Didier Gailhaguet. Lisaks Gailhaguet`le on veel neli liidu juhatuse liiget ameti maha pannud. 

Gailhaguet`d süüdistatakse selles, et ta lubas Beyeril treenerina tegutseda kuni 2018. aastani, kuigi juba 17 aastat tagasi oli avaldatud raport, milles treenerit süüdistati noorte iluuisutajate ahistamises. 

Prantsusmaa iluuistamisliidu president Didier Gailhaguet teatas oma tagasiastumisest. 
Prantsusmaa iluuistamisliidu president Didier Gailhaguet teatas oma tagasiastumisest. Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP/Scanpix

Gailhauget`ametist taandumist nõudis Prantsusmaa spordiminister Roxana Maracineanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles