SALAKAAMERA ⟩ Dementse vanadaami tagant juveele ja raha varastanud hooldaja jäi eriti haledalt vahele

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Hooldaja Caroline Bastable'i varastas oma dementse hoolealuse tagant ka siis, kui naine tukastas samas toas diivanil.
Hooldaja Caroline Bastable'i varastas oma dementse hoolealuse tagant ka siis, kui naine tukastas samas toas diivanil. Foto: SWNS/ScanPix

Inglismaal jäi üks dementse vanadaami hooldaja vargusega haledalt vahele, sest ei teadnud, et tema patsiendi poeg oli koju turvakaamera paigaldanud. 

Lõuna-Yorkshire'is Doncasteris palkas pangajuhina töötav Jonh Wade oma 82-aastase dementse ema hooldajaks 42-aastase Caroline Bastable'i, vahendas Daily Mail.

Ühel hetkel avastas aga Wade, et raha, mille ta oma emale jättis hakkas kaduma. Sama juhtus ka külmikus oleva toiduga.

Caroline Bastable'i varastas oma hoolealuse tagant igal võimalikult hetkel.
Caroline Bastable'i varastas oma hoolealuse tagant igal võimalikult hetkel. Foto: SWNS/ScanPix

Seejärel otsustas mees ema koju turvakaamerad paigaldada, et jõuda selgusele, kes ja midagi täpselt näppab. 

Kokku viis mees lõpuks politsei kätte 8000 videofaili, millest oli näha muuhulgas ka seda, kuidas hooldaja näppas 82-aastase Sheila Wade'i tagant 8000 naela väärtuses Cartier' juveele, ajal, mil vanadaam diivanil tukastas.

John Wade rääkis, kuidas Bastable tuulas tema ema garderoobis ja viis sealt oma autosse parfüüme ja tualett-tarvete kinkekarpe. Teisel klipil on jällegi näha, kuidas hooldaja varastab dementse naise köögist šokolaadi ja muid suupisteid ning topib neid endale kotti.

Caroline Bastable'i ei piirdunud vaid tualett-tarvete ja parfüümide ning juveelidega vaid varastas ka oma hoolealuse toitu.
Caroline Bastable'i ei piirdunud vaid tualett-tarvete ja parfüümide ning juveelidega vaid varastas ka oma hoolealuse toitu. Foto: SWNS/ScanPix

«Ma olin nii vihane, kui nägin, kuidas see naine soris ema sahtlites ja otsis tualett-tarvete kinkekarpe ja võttis kaasa ema Swarovski ehted ja Cartier' kellad. Õnneks jäid alles kõik ema disainer-käekotid,» rääkis Wade.

Wade'i pere väitel algas kõik 2017. aasta novembris, kui ohvri kodust hakkasid kaduma sellised asjad nagu toit ja piim.

Seejärel märkas peresõber, et maja juures erinevatesse kohtadesse pandud sularaha hakkas kaduma. 

Kui kaduma läks ka suur hulk sigarette, mille ta emale toonud oli, otsustaski mees paigaldada turvakaamerad. 

Lisaks selgus videosalvestistelt, et hooldaja ei süstinud dementsele vanadaamile igapäevaselt arsti kirjutatud ravimit, mis päädis sellega, et Sheila Wade'il tekkisid hingamisraskused. «Ta helistas mulle mitmel ööl, et ei saa hignaga ja et ma talle appi tuleksin,» kirjeldas John Wade ema üleelamisi.

Vargast hooldaja ohver 82-aastane Sheila Wade
Vargast hooldaja ohver 82-aastane Sheila Wade Foto: SWNS/Scanpix

Politsei vahistas Bastable'i 2017. aasta 17. detsembril. Naise kodu läbiotsimisel leiti sealt ohvrile kuulunud esemeid, sealhulgas sularaha, sigarette, ehteid ja tualett-tarbeid.

«Ainus, mis mind kogu selle asja juures lohutab, on see, et mu ema ei olnud nendest asjadest teadlik, muidu oleks see teda tõsiselt häirinud,» rääkis Wade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles