Aastavahetuse pleilist: Elu24 ja EMA esitlevad selle aasta sadat parimat musavideot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100 parima muusikavideo seas on ka Genka ja Paul Oja «Meie mäng».
100 parima muusikavideo seas on ka Genka ja Paul Oja «Meie mäng». Foto: Kaader videost

Viljakast muusika-aastast annab tunnistust, et Eesti Muusikaauhindade jagamisele esitati lausa 391 tänavu ilmunud muusikavideot. Elu24 valis tervest portsust välja 100 silmapaistvamat ning pani neist kokku ägeda pleilisti, mida mugavalt aastalõpupeo taustaks mängima panna.

Tänavu saadeti Eesti Muusikaauhindade žüriile hindamiseks 391 muusikavideot. Nende seast peavad professionaalid välja sõeluma kolm nominenti, mis asuvad lõpuks võistlema «Aasta muusikavideo» kategoorias. Senikaua on meil aga võimalus tulemuste üle spekuleerida ja nii ongi Elu24 pannud kokku suure pleilisti, milles on olemas just meie hinnangul Eesti juubeliaasta 100 parimat muusikavideot.

Esitlusloendis kuuleb nii tuntud kui ka tundmatumaid Eesti artiste, nende seas NOËP, Miljardid, Winny Puhh, Traffic, nublu, Tommy Cash ja Shanon. Eks näis, ehk leiab meie valiku hulgast ka need kolm nominenti, kes lõpuks suurt tunnustust püüdma lähevad. Videod on nimekirja seatud tähestikulises järjestuses.

Pane suur pleilist oma aastalõpupeo taustaks mängima ja tee lõppevale muusika-aastale kiirelt tiir peale!

Eesti Muusikaauhindade nominendid kuulutatakse välja jaanuari alguses. «Kandidaate valib üle saja liikmeline žürii elektroonilise hääletuse teel. Siis valitakse välja esimesed nominendid, mis pannakse kordushääletusele, kus selguvad juba lõplikud nominendid ja ka võitjad,» selgitas Eesti Fonogrammitootjate Ühingu juhatuse liige Danel Pandre asjade kulgu.

Lõppeva muusika-aastaga jäi Pandre rahule. «Eesti muusika elab kindlasti väga häid aegu. Kindlasti tõuseb lugude kirjutamise tase aastast aastasse ja mis põhiline, tõuseb kindlasti ka lugude ja muusika üldine produtseerimise tase, need kõlad ja saundid ja kuidas üleüldse lugu kvaliteetselt valmistada. See oskus meil kindlasti areneb väga hea kiirusega ja me ei pea üldse häbenema oma tulemuste pärast,» sõnas ta.

Suurejooneline Eesti Muusikaauhindade auhinnagala toimub 24. jaanuaril Tallinnas Saku suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles