Kinonädal: jõulufilmide hooaeg helistab aisakella, ekraanidel uus Eesti komöödia ja sünge metsaõudukas

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elliot, kõige väiksem põhjapõder»
«Elliot, kõige väiksem põhjapõder» Foto: kaader treilerist

Novembrikuu eelviimane nädalavahetus toob sel reedel kinodesse neli uut filmi, millest on märgata juba pühademeeleolu, aga pole veel kadunud ka sügisene süngus.

Täiesti haige uus Eesti komöödia! «Elu hammasratastel» keerab skandaalse bändi ninamehe eluloo absurdivõtmesse

Novembrikuu toob kinoekraanidele suviste simmanite järelkaja, kui publiku ette tuleb Henrik Normanni ja skandaalse popbändi Respekt ninamehe Kerdo Mölderi kirjutatud ning esimese lavastatud komöödiafilm «Elu hammasratastel». Kerdo lapsepõlv ei olnud roosiline. Alkohoolikutest kasuisad ja pidev kodutu tunne on jätnud oma jälje. Tema unistus saada kuulsaks lauljaks on ainus kindel asi, mis teda saadab. Artisti elu on aga täis takistusi ja ahvatlusi. Ainult põgenemine fantaasiatesse aitab tal ellu jääda. Kui vanaema oma säästudest loobumisega teeb suure unistuse täitumise veelgi kättesaadavamaks, haarab teda põrgulik eufooria. Paraku isegi mitte Pariis ei täida tema kõiki soove ja nõudmisi. Reaalne elu kisub Kerdot ikka valele teele. Leida kuulsust, raha ja armastust üheaegselt näib miskipärast võimatu. Ta elab eilses ja unistab homsest ning oleviku katkematu masinavärk tirib teda halastamatult elu hammasrataste vahele. Kas õigete valikute tegemiseks on juba liiga hilja? Mis on kellegi jaoks õige? Miks sündisin nii? Kerdot on üks – aga siis on tema sees veel Jumal ja Kurat! Kes neist võidab? Isegu hullumaja arstid ei saa aru.

«Elu hammasratastel» otsib vastuseid ja vist ei leiagi. See on täiesti haige film, kus miski ei ole päris nii nagu näib.

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Lahe Norra lastefilm «Maadeavastaja Pulkson» paneb lumise jõuluseiklusega põsed õhetama

Norra lastefilm «Maadeavastaja Pulkson» toob ekraanile armsa loo väikesest poisist ja tema kujuteldavast sõbrast. Väikevennaks hüütav poiss kolib oma kujuteldava oksaraost sõbra Pulksoni ja perega Norra lääneossa elama ning poisil hakkavad mõttes mõlkuma suuremat sorti seiklused. Poiss unistab olla polaaruurija, kes ekspeditsioonil lund ja jääd trotsib ning jääbki jõuludeks lund ootama. Miks küll sajab nende kodukohas ainult vihma? Mägedes on seevastu lund küllaga ning kui ühel päeval kaob poisi sõber Pulkson, võtab poiss salaja ette ohtliku ekspeditsiooni. Isa suundub teda otsima, ent mägedes tabab kõiki lumetorm ning tagatipuks juhtub see kõik jõuluõhtul...

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.


Kääbushobu saani ette? Lumine jõulufilm «Elliot, kõige väiksem põhjapõder» sütitab unistusi järgima

Lõbus koguperefilm «Elliot, kõige väiksem põhjapõder» (Elliot the Littlest Reindeer) räägib armsa loo minihobusest, kelle suurim unistus on põhjapõtrade seas läbi lüüa ning jõuda jõuluvana saani ette.

Suured unistused ei kipu aga täituma ilma katsumusteta ning nii tuleb minihobusel seista vastu kiuslikele põhjapõtradele, kes tema eneseusku igati kõikuma püüavad lüüa. Elliotil tuleb end kolme päevaga maksma panna ning esineda edukalt Põhjanabal toimuvatel põhjapõtrade meistrivõistlustel. 

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Õudusfilmis «Keegi varitseb sind» rikub maskis psühhopaat metsarahu otsima läinud pere mõnusa puhkuse ära 

«Keegi varitseb sind» (He's Out There) pakub mõnusaid hirmujudinaid neile, kellele meeldib põõsaste varjus ja puude taga mõrvarit ette kujutada.

Olles puhkamas järveäärses eraldatud metsamajakeses, mida ümbritseb rahu ja vaikus, on südikas ema (Yvonne Strahovski) koos oma tütardega sunnitud võitlema elu eest, et saada jagu neid kimbuvatast psühhopaadist. «Keegi varitseb sind» on kriipiv õuduspõnevik, miles teevad kaasa Yvonne Strahovski («Kiskja», «Chuck», «The Handmaid's Tale»), Abigail Pniowsky («Saabumine»), Anna Pniowsky («PEN15»), Justin Bruening («Grey anatoomia»), Julian Bailey («Quantico laager») ja Ryan McDonald («2012»). Filmi lavastas Quinn Lasher.

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles