Just Film soovitab “Trummar ja väravavaht”

Just Film
, Oliver Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Lapsena mõlemad vanemad kaotanud Gabriel elab oma elu tema arvates ainuõiget moodi, milleks on rokkimine. Rokkimine nii lavalaudadel trummide taga kui lavavälisel ajal baarides alkoholi kummutades.

Asi kisub hapuks, kui tema eluviisid järjest destruktiivsemad mõõtmed võtavad. Nimelt on Gabriel’i peres esinenud mentaalseid häireid, mis nüüd bipolaarsuse näol ka temas endas pead tõstavad. Nii käibki Gabriel vaheldumisi endasse tõmbumise perioodidega väljas asju süütamas. Nii leiab tikkude läbi oma lõpu nii kuti sofa kui lõpuks ka matuseauto, millega ta ringi tavatses sõita. Otsustatakse, et mis liig, see liig ning nooruk võetakse piiramisrõngasse ta lootuse kaotanud õe ning ka bändikaaslaste poolt, kes kõik arvavad, et Gabriel peab abi otsima.

Mõeldud, tehtud ja nii leiabki Gabriel end psühhoterapeudi juurest, kes muuhulgas ravis varem ka poisi enesetapu sooritanud ema. Määratud ravimid panevad Gabriel’i aga igal võimalikul momendil magama ja seega suudab ta veel vähem keskenduda kui varem. Selle leevendamiseks suunatakse ta jalgpalli kõksima rühma kõiksugu vaimsete häirete käes vaevlevate noorukitega. Esialgu tundub olukord Gabriel’ile halekoomiline, kuid peagi avastab ta uue sõbra Asperger’i sündroomiga Christopher’i näol, kes suudab Gabriel’i seni üpris ühekülgset maailmavaadet tugevalt laiendada. Ning nii mõndagi on rajult rokkarilt õppida elu ja elamise kohta ka vaiksel ja arglikul Christopher’il.

Iiri režissöör Nick Kelly on hakkama saanud mõnusa buddy-filmiga (nagu ta seda ise nimetab) aina aktuaalsemal teemal. Prognoositakse, et 2050ndateks aastateks on erinevad mentaalsed häired, eelkõige depressioon ja ärevushäired, tõuganud esikohalt nii südame- ja veresoonkonna haigused kui ka vähi. Ka Eestis aina süvenev probleem peab saama rohkem tähelepanu ja õigeaegset diagnoosimist ning ravi.

Film linastub PÖFFi alafestivali noorte - ja lastefilmide festivali Just Film raames.

Piletilevi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles