Nutikas fänn lunastas kirjanik J.K. Rowlingu «suurima vea» Harry Potteri raamatutes

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Harry Potteri» filmide näitlejad Daniel Radcliffe ja Emma Watson
«Harry Potteri» filmide näitlejad Daniel Radcliffe ja Emma Watson Foto: outnow.ch

Nutikas «Harry Potteri» fänn võttis kätte ja kirjutas teistegi fännide rõõmuks ümber ühe teda häirinud juhtumi võlurisarja viimases raamatus.

Nimelt kurvastas fänni kirjaniku otsus peategelase ustav öökull surma saata – juba võlukooli algusaegadest saati Harry Potteri kõrval olnud lumivalge Hedwig saab raamatus hukka lord Voldemorti Surmasööjate läbi keset hävitavat sõda. Osav fänn leidis, et see oli võlurpoisi tiivulisele sõbrale vääritu lõpp. Nii kirjutas ta mõrvastseeni ümber järgmiseks: «Kuid öökull lamas liikumatult vaid mõne sekundi. Siis ta liigutas ning hüppas jalgele, sahmides oma sulgi. Olles katkisest puurist välja pääsenud, viskas ta Harryle tähendusrikka pilgu, millest too võis välja lugeda, et lind lendab kuskile ära ning peidab end, kuniks kogu see jama möödas on.»

Ka kirjanik J.K. Rowling ise on vahepeal tundnud süümepiinu Hedwigi tapmise pärast ning on kahetsust ka sotsiaalmeedias väljendanud – näiteks just mõne päeva eest, nähes üht väikest filmifänni imearmsas Hedwigi halloweeni-kostüümis:

Harry Potteri filmidega saadi juba ammu ühele poole, ent J. K. Rowlingu võlumaailma seiklused naasevad kinoekraanile juba õige pea, kui välja tuleb «Fantastilised elukad: Grindelwaldi kuritööd», järg esimesele «Fantastiliste elukate» filmile. 

Esimene film lõppes vägeva musta võluri Gellert Grindelwaldi (Johnny Depp) vahistamisega MACUSA (Ameerika Ühendriikide võlurikongressi) poolt, tänu Newt Scamanderi (Eddie Redmayne) kaasabile. Kuid nüüd on Grindelwald viinud oma ähvarduse täide ja põgenenud vanglast, et asuda koguma endale järgijaid, kes ei aimagi ta tegelikku plaani: viia läbi puhtavereliste võlurite ülestõus ning asuda kõigi lihtsurelike üle valitsema. Selleks, et Grindelwaldi takistada, palub Albus Dumbledore (Jude Law) abi oma endiselt õpilaselt Newt Scamanderilt. Too annabki nõusoleku, aimamata, millised ohud ees varitsemas on. Üha enam lõhenevas võlurite maailmas kehtestatakse piire ning pannakse proovile ka lähimate sõprade ning pereliikmete ustavussidemed.

Apollo Kinodes alates 16. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Apollo Kinos saab uue filmi väljatuleku puhul suurel ekraanil näha taas ka esimest filmi «Fantastilised elukad ja kust neid leida».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles