Karm isaarmastus tõukab inspireerivas Vene tõsieludraamas «Ajutised raskused» halvatud poja kuulsuse teele

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ajutised raskused»
«Ajutised raskused» Foto: bestfilm.eu

Tõestisündinud lool põhinev Vene draama «Ajutised raskused» (Временные трудности) on lugu kuulsast ärikonsultandist Arkadi Tsukerist, kes seljatas tänu radikaalselt karmile isale lastehalvastuse. 

Sašal diagnoositakse sündides lastehalvatus ning teda ootab sünge tulevik – ratastool, internaatkool ja muud piirangud. Kuid Saša tehasetöölisest isa ei lepi sellega. Isa arvates pole poja raskes diagnoosis midagi hullu ja tegemist on lihtsalt «ajutiste raskustega». 

Isa annab Saša tavakooli, sunnib teda kõigega ise hakkama saama. Poisil tuleb ise süüa, riietuda ja treppi mööda koduni jõuda. Lihtsateks igapäevatoimetusteks kulub poisil tunde. 

Saša võitleb vapralt eluraskustega, samal ajal vihates hingepõhjani oma isa. Peale kooli lõpetamist lahkub ta kodunt ja lõpetab igasuguse suhtluse isaga. 15 aastat hiljem on temast saanud Venemaa parim ärikonsultant, kes on päästnud pankrotist sadu ettevõtteid. Raske elusaatusega Aleksander toonitab alati oma klientidele: «Teil pole kriis, vaid ajutised raskused».

Linateose režissöör on Mihhail Rashodnikov.

Apollo Kinodes alates 12. oktoobrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.



Arkadi Tsuker on muuhulgas esinenud ka Novosibirskis korraldatud TEDx konverentsil ning rääkinud sellest, kuidas saada edukaks:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles