Veneetsiat külastavad turistid võivad istumise eest 500 eurose trahvi saada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Activists of "No Big Ships" ('No Grandi Navi') movement take part in a protest against the presence of large cruise ships in the Venice lagoon, on September 21, 2013. Up to 13 cruise ships have entered and stationed in lagoon in the past 24 hours, and several residents and activists are opposed to their presence so close to the heritage city. AFP PHOTO / ANDREA PATTARO
Activists of "No Big Ships" ('No Grandi Navi') movement take part in a protest against the presence of large cruise ships in the Venice lagoon, on September 21, 2013. Up to 13 cruise ships have entered and stationed in lagoon in the past 24 hours, and several residents and activists are opposed to their presence so close to the heritage city. AFP PHOTO / ANDREA PATTARO Foto: ANDREA PATTARO / AFP

Veneetsiat külastavad turistid võivad selleks mitte ette nähtud kohtades istuise eest kuni 500 eurose trahvi saada. 

Veneetsia on üks maailma suurimaid turistiatraktsioone. See meelitab igal aastal sadu tuhandeid kultuurihuvilisi ja palju ka neid, kes kaunis ja romantilises linnas abielluda sooviksid. Just seetõttu, et huvilisi on nõnda palju, et kitsastel tänavatel liiklemine ja kohalike inimeste elu-olu häiritud saab, on kohalik Itaalia ja kohalik omavalitsus kehtestanud mitmeid regulatsioone ja seadusi.

Näiteks ei ole enam lubatud linnas abiellumine ja pulmapea korraldamine. Luba saab taotleda vaid omavalitsustest ning seda antakse siis kui oled kohalik ning seal 3-5 aastat elanud. Kuna ka kohalike huvi Veneetsias abiellumiseks on väga suur, on hakatud loa väljastamisel eelistama pruutpaare, kus mõlemad on kohalikud. 

Nüüd plaanitakse kehtestada veel üks kopsakas trahv: selleks mitte ette nähtud kohal, näiteks sillal, või tänaval istumine võib tuua kuni 500 eurose trahvisumma. Kuigi eelnõu pole veel kinnitatud, on seniste vastuvõetud regulatsioonide valguses arvata, et see saab peagi kinnitust.

Kuigi paljud kohalikud elanikud on linnapea Luigi Burgnano otsuste suhtes negatiivselt meelestatud, kinnitab viimane, et pooldab ekstreemseid regulatsioone vaid seetõttu, et Veneetsia kultuuri, arhitektuuri ja kohalikke elanikke ebasobivalt käituvate turistide eest kaitsta. 

Regulatsioonide ja trahvide vastane Marco Baravalle sõnas: «Veneetsia on suremas. Linnapea võtab vastu nii eksreemseid regulatsioone vaid seetõttu, et tahab näidata, et pole veel alla andnud. Ta tahab, et Veneetsiast saaks linn, milles pole elanikke.»

Eelmisel aastal teatas linn, et kõik suured kruiisilaevad (üle 55 000 tonni) on alates 2021. aastast Veneetsia sadamates randumine keelatud. Lisaks ei tohi ujuda kanalites, avalikes kohtades piknikku pidada, sildadel liiga kaua peatuda, tabalukkude kinnitamist monumentide ja sildade külge, puude, majade, monumentide otsas ronida, avalikult riideid vahetada, linde toite või vaatamisväärsustega vaid ujumisriietes või särgita tutvuda. Liigne lärm siesta ajal on samuti keelatud. Nende reeglite rikkumine võib tuua kuni 450 euro suuruse trahvi.  up to €450. 

Turisminõunik Paola Mar sõnas: «Me peame teada andma, et meil on tõsi taga.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles