Kontserdimajas tuleb traditsiooniline galakontsert

Karin Klaus
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti filharmoonia kammerkoor.
Eesti filharmoonia kammerkoor. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tuleval teisipäeval, 30. detsembril kell 19 toimub Pärnu kontserdimajas iga-aastane Hennessy ja Eesti Kontserdi aastalõpukontsert "Händeli gala".

Esinevad Eesti filharmoonia kammerkoor ja Eesti riiklik sümfooniaorkester, dirigeerib Daniel Reuss, solistid Malin Christensson (sopran, Rootsi) ja Thomas Walker (tenor, Suurbritannia), teksti loeb Aarne Üksküla. Esitatakse Georg Friedrich Händeli oratooriume.

Rootsist pärit soprani Malin Christenssoni repertuaari kuuluvad paljud tuntud ooperirollid, näiteks Susanna (Mozarti "Figaro pulm"), Papagena (Mozarti "Võluflööt"), Miss Wordsworth (Britteni "Albert Herring").

Thomas Walker õppis laulmist Ðoti kuninglikus muusika- ja teatriakadeemias ja Londoni kuninglikus muusikakolledþis. Tema repertuaaris on Bachi "Magnificat" ja "Johannese passioon", Haydni "Loomine", Händeli "Messias" ja paljud ooperirollid.

Eesti filharmoonia kammerkoor (EFK) on kujunenud üheks tuntuimaks eesti muusikakollektiiviks maailmas. Alates 2008. septembrist on koori kunstiline juht ja peadirigent tunnustatud hollandi dirigent Daniel Reuss.

Esitatakse mitmekesist muusikat gregooriuse laulust hilisbaroki ja 20. sajandi muusikani.

Eesti riikliku sümfooniaorkestri repertuaar ulatub barokkmuusikast nüüdisaja heliloomingu esiettekanneteni. ERSOsse kuulub sadakond muusikut, orkester annab hooajal 60-65 kontserti. ERSOga teevad koostööd paljud nimekad välisdirigendid ja -solistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles