ÜRO ametnikud: ärge jäljendage Mossi ja Winehouse`i

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Moss
Kate Moss Foto: AP / Scanpix.

ÜRO narko- ja kuritegevusevastase büroo (UNODC) ametnikud hoiatasid noori ja ka täiskasvanuid narkosõltuvusega staaride Kate Mossi ja lauljanna Amy Winehouse`i käitumise jäljendamise eest.

ÜRO ametnike sõnul näitab nende naiste käitumine, nagu narkootikumide tarbimine oleks midagi positiivset, kirjutab mtv3.fi.

«Narkomaania ja narkootikumidega hangeldamine mõjutab miljoneid inimesi. Eriti aga kolmanda maailma elanikke, kes staaridenarkootikumide tarbimises ohtu ei näe, vaid seda jäljendada püüavad,» lausus ÜRO narko- ja kuritegevuse vastase büroo juht Antonio Maria Costa.

Costa tõi halva eeskuju näitena nii modell Kate Mossi kui ka lauljanna Amy Winehouse`i.

«Vaadake kasvõi Kate Mossi. Ta jäi narkootikumide tarbimisega vahele, kuid siiani tuuakse teda eeskujuks ja peetakse üheks maailma ilusamaks naiseks. Amy Winehouse`i sarnased muusikud aga kuulutavad suure häälega, et narkosõltuvust nad ravima ei lähe, sest see on nende enda asi,» selgitas narkoametnik.

Ta jätkas, et eurooplastele ja ameeriklastele ei tule pähegi, et narkootikumid sunnivad miljoneid aafriklasi vaesusesse.

«Arenenud maade esindaja võib aeg-ajalt oma triipu tõmmata, kuid kaugemale ta sellest ei näe. Ta ei näe, et narkoäri kahjustab Aafrika riikide elanikke, kasvatades seal vaesust, töötust ja levitades haigusi,» lisas Costa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles