Alaealisega seksinud naine pääses vanglakaristusest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21-aastane Jordan Lightfoot
21-aastane Jordan Lightfoot Foto: Kuvatõmmis

Noor ema, kes seksis köögipõrandal 13-aastase poisiga, pääses vanglakaristusest. Juhtumiga tegelenud kohtunik käskis naisel lõpetada noorte poistega koos pidutsemise.

21-aastane Jordan Lightfoot, noor ema, pidi kohtus rääkima 2016. aastal toimunud intsidendist, kui ta seksis Rhyli linnas, Põhja-Walesis asuvas kodus 13-aastase koolipoisiga, kirjutas The Sun.

Nooruki šokeeritud ema leidis poisi telefonist sõnumid, mis sellele intsidendile viitasid, ning ema võttis politseiga ühendust.

Jordan Lightfoot eitas, et ta oli poisiga vahekorras, ning lükkas tagasi ka süüdistuse, mille kohaselt olla ta ebasobivalt puudutanud 15-aastast poissi, et temaga samuti seksida. Kohtunik David Hale'i mõistis naise selle eest kahe aastase tingimisi karistuse.

Jordan Lightfoot
Jordan Lightfoot Foto: Daily Post

Prokurör Jo Maxwell sõnas, et tekstsõnumid 13-aastase poisiga viitavad selgelt asjaolule, et naine oli selles suhtes domineeriv osapool.

Kaitsja Simon Killeen aga sõnas, et intsidendid leidsid aset ajal, mil naine oli isegi vaid teismeline (kaks aastat tagasi oli Jordan Lightfoot 19-aastane).

Kohtunik Hale, kelle ülesandeks oli karistus määrata, sõnas, et see juhtus ajal, mil naisel oli elus kehv periood ning ta elas üksi. 

Ta ütles süüdistatule: "Sa olid seotud poistegrupiga, inimestega, kes olid valmis sinuga sõbraks saama, ning kellega sina olid valmis sõber olema. Nendel kahel korral oli sul nende kahe poisiga seksuaalne suhe. Vanusevahe oli teil suur. Nad olid haavatavad, kuna nad olid emotsionaalselt veel vähem valmis mõistma, mis toimub. Ma aktsepteerin, et sa olid ebaküps. Ära teismelisi poisse enam enda juurde pidutsema kutsu."

Lightfootil on nüüd keelatud kontaktis olla poistega vanuses 11-16, kui just tegu pole juhusliku kohtumisega, või vanemate loaga, kes teavad tema karistust.

Noorele male Lightfootile määrati veel ka 50 päeva pikkune rehabilitatsioon ning viie aastane seksuaalhariduse kursus. Tal on laps mehega, kes ei ole looga seotud. Naine peab järgmised kümme aastat veetma seksuaalkurjategijate nimekirjas. Lisaks sellele peab maksma 140 naela kulutuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles