Genkast saab TV 3 «See ei ole lastesaade» saatejuht

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry «Genka» Kõrvits
Henry «Genka» Kõrvits Foto: Raigo Pajula

Oktoobris jõuab TV 3 ekraanile saade pealkirjaga «See ei ole lastesaade», mis valmib videotootmisfirmas Osakond. Nimest hoolimata võivad saadet vaadata nii lapsed kui ka täiskasvanud, aga kõige parem on, kui nad teevad seda koos.


Saatetegijad küsisid endalt: «Mis  juhtub siis, kui lastele avaneb äkitselt uks ahvatlevasse, põnevasse ja  väljakutseid täis täiskasvanute maailma? Mis saab siis, kui tuntud inimeste närvikava pannakse proovile tavapäraseid olmesituatsioone tagurpidi pöörates?» Nende probleemide lahkamisel astub saatejuhi rollis kaamera ette räppmuusik Henry «Genka» Kõrvits.

Uues telesaates pannakse lapsed ootamatutesse, aga tegijate poolt hoolikalt ette valmistatud olukordadesse. Lapsed leiavad nutikaid ja naljakaid lahendusi situatsioonidele, mis neile esmapilgul liigagi keerukad võivad näida. Selgub, et laste probleeminägemine erineb oluliselt sellest, mida täiskasvanud arvavad.

Igas saates on persooniintervjuu sel hetkel Eesti igapäevaelus esile kerkinud inimesega. Intervjueerija pole aga harjumuspäraselt täiskasvanud saatejuht, vaid spetsiaalse ettevalmistuse saanud laps.

Igas saates pannakse üks oluline persoon ka eriliselt proovile, et jälgida, kuidas muutub inimeste käitumine, kui justkui tavaolukorras kontroll käest libisema kipub. Saatejuht Genka annab nii osalevatele lastele kui kuulsustele ülesandeid, mida nood lahendama peavad.

Saatekülaliste vahetu reaktsiooni tagab see, et toimuv salvestatakse varjatud kaameratega. Vaatajal on toimuvast selgem pilt, sest tema pühendatakse ka televisiooni köögipoolde – seletatakse lahti ülesannete olemus ning näidatakse saatemeeskonna ettevalmistusi ja varjatud kaamerate asukohti.

Tegijate sõnul aitab «See ei ole lastesaade» väikestel ja suurtel teineteisest paremini aru saada ning näitab, et mõlemal poolel on teineteiselt nii mõndagi õppida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles