Kino Sõpruse augustikuu Öökino tuleb põnev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andri Allas

Täna algav Sõpruse augustikuu Öökino toob vaatajani Michael Manni ning Gus Van Santi linateosed inimese sisemisest tumedusest – jõududest, mis võivad ning reeglina saavadki ohtlikeks mitte ainult inimestele endile, vaid kogu ümbruskonnale.

Täna, neljapäeval, 4. augustil kl. 22:00, esmalinastuvas Sõpruse Öökino filmis «Paranoid Park» (R: Gus Van Sant, Prantsusmaa / USA 2007) tutvume 16-aastase rulataja Alex’iga, kes on uje teismeline.

Pealtnäha ei huvita teda ei vanemate lahutus, koolielu ega ka kena sõbratar. Alexit köidab aga salapärase rulapargi Paranoid Park asukate anarhistlik ning pungilik vabadus. Ühtäkki kutsutakse Alex politseiuurija jutule. Kas pargi lähedal surma saanud turvamehe surm oli õnnetus või mõrv? Kas Alex on seotud turvamehe surmaga? Alexi otsus vaikida toob kaasa painava süütunde ja rängad siseheitlused. Film põhineb Blake Nelsoni samanimelisel romaanil.


5. ja 6. augustil, kl. 22 ja 23 (vastavalt) linastuvas Sõpruse augustikuu Öökino filmis, Michael Manni stiilses trilleris «Collateral – ohtlik reisija» (USA, 2004), tutvume 12-aastase staažiga Los Angelese taksojuht Max’iga. Kuni tänase õhtuni oli ta unustanud iga inimese, keda ta oli sõidutanud; iga koha, kuhu ta oli sõitnud - kuid mitte seekord.

Palgamõrtsukas Vincent, kes on linna saabunud järjekordset tööülesannet täitma, võtab Max'i pantvangi ning kasutab teda kui tagatist, et ise pääseda. Max'i ainus võimalus ellujäämiseks on olla Vincent'i autojuht kuniks tolle töö on tehtud.

Lisainfo ja kava leiad siit.

Tavapiletid hinnaga 4.50 €, sooduspilet hinnaga 3.50 €.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles