Omani politsei Avicii surmast: teame, mis juhtus (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi elektroonilise muusika täht Avicii.
Rootsi elektroonilise muusika täht Avicii. Foto: Pressimaterjal

Reede pärastlõunal suri diskor ja produtsent Tim Bergling artistinimega Avicii, teatas Rootsi päevaleht Dagens Nyheter. Pühapäeval kirjutas Rootsi uudisteportaal SVT, et politsei teab surma põhjust, kuid ei avalda seda meediale. Omani politsei ei kahtlusta Avicii surma põhjusena kuritegu. 

Uurimisega seotud politseinik ütles SVT ajakirjanikule, et teab surma põhjust, kuid ei avalikusta seda meediale. CNNi andmetel teostas kohtuarst kaks lahangut, mis kinnitasid, et surma põhjus ei olnud kuritegelik.

Samuti teatas politsei, et Avicii vanemad, kaks õde ja vend viibivad Omanis, et uuel nädalal surnukeha Rootsi transportida.

«Teatame suure kurbusega, et maailmakuulus Tim Bergling alias Avicii on surnud. Berling leiti surnuna Omani pealinnas Muscatis reede pärastlõunal kohaliku aja järgi,» teatas muusiku pressiesindaja Ebba Lindqvist reede õhtul.

Lindqvist lisas, et popstaari perekond on juhtunust šokeeritud ja lähiajal sündmust ei kommenteeri.

Kuigi Avicii surm tuli ootamatuna, oli Avicii viimastel aastatel rääkinud avalikult oma terviseprobleemidest, sealhulgas pankreatiidist, mis oli osaliselt tingitud ohtrast alkoholi tarbimisest.

Avicii aitas kaasa elektroonilise muusika ülemaailmsele võidukäigule. Ta sai kuulsaks 2013. aastal looga «Wake me up». 2016. aastal esines Avicii Pärnu rannas Weekendi festivalil. Samal aastal šokeeris muusik fänne, teatades tagasitõmbumisest muusikaelust.

Surma põhjust ei ole avalikustatud. 

Mitmed muusikud üle maailma, nende hulgas Madonna, kirjutasid Aviciile järelhüüde.

Šoti diskor, laulja ja produtsent Calvin Harris meenutas Twitteris Aviciit sõnadega «ilus hing», «kirglik ja üliandekas».

Hollandi diskor ja produtsent Martin Garrix säutsus, et ei suuda kurbust sõnadesse panna.

Ameerika rokkbänd Imagine Dragons meenutas järelhüüdes, et koostöö Aviciiga oli üks meeldivamaid.

Norra diskor ja produtsent Alan Walker säutsus, et «Olid mulle ja loendamatul arvul inimestele eeskuju ja inspiratsioon; su muusika ja pärand elavad edasi,» kirjutas Walker.

Ameerika laulja, laulukirjutaja ja produtsent Charlie Puth kirutas järelhüüdes, et Avicii oli geenius ja muusika uuendaja. «Ma ei suuda uskuda, et ta ei ole enam meiega,» seisis säutsus.

«Liiga vara ja liiga noorelt,» kirjutas Suurbritannia laulja Dua Lipa Twitteris.

Suurbritannia muusik Liam Payne sõnas, et tegu oli tõelise talendiga. «Puhka rahus,» säutsus muusik.

Ameerika muusik Kaskade sõnas järelhüüdes, et Avicii oli andekas ja hooliv.

Suurbritannia alternatiivroki ansambel Coldplay jättis samuti varalahkunuga hüvasti.

Ameerika elektroonilise tantsumuusika diskor ja produtsent Marshmello teatas Twitteris, et on sõnatu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles