Driftijad avavad hooaja vinge võistlusega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Driftijad avavad hooaja.
Driftijad avavad hooaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel reedel ja laupäeval avavad driftijad uue võistlushooaja mootorispordi jaoks unikaalses paigas - Tallinna Ülemiste keskuse parklas.

Eesti Drifti Liidu pressiesindaja Pille Rõiva teatel tuleb tänavune drifti karikasari varasemast suurem ja vingem.

Üritus algab reedel, 13. mail kell 18 treeningsõitudega ja võistlused laupäeval kell 11.

“Enamik mullustest sõitjatest on oluliselt täiendanud oma võistlusautosid või ehitanud hoopis uue auto,” teadis Rõivas. “Lisandunud on hulk uusi sõitjaid, kes on juba sel aastal katsetanud oma uusi autosid. Kokku on esimesel etapil võistlustules üle 30 võistleja, nende seas võistlejaid Lätist ja Soomest.”

Võistlus toimub kahes klassis ja nii on moodustatud tänavu Pro-klass ja Street-klass.

“Muudatus on tingitud sellest, et tagada rohkem võimalusi uutele sõitjatele, kel puudub varasem võistluskogemus,” lisas Rõivas. “Kogenumad sõitjad sõidavad Pro-klassis, kus erinevalt Street-klassist on võimalik sõita tandemina ehk kahe autoga korraga rajal. Võistlusduellis tandemina sõidavad võistlejad vaheldumisi üksteise ees, kus teise võistleja ülesandeks on kopeerida esimese auto täpset trajektoori, kiirust ja kurvi läbimise nurka.”

Ülemiste keskuse parklas on pressiesindaja kinnitusel kõik tingimused võistluse läbiviimiseks. Parkla on suures ulatuses driftijatele eraldatud ja maha on märgitud võistlusrada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles