Osama bin Ladenist sai sotsiaalmeedia staar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda endisest juhist Osama bin Ladenist sai pärast ta surma sotsiaalmeedia staar.

Uudis bin Ladeni surma kohta levib nii Facebookis, Twitteris kui Foursquare`is, edastab mtv3.fi.

Twitterisse saabus minisõnumeid massiliselt.

Ajal, mil USA president Barack Obama pidas Valges Majas Osama bin Ladeni surma kohta kõne, saadeti ligi 5000 twiiti sekundis. Sellega ei püstitatud siiski uut rekordit. Rekord on siiani Jaapani käes, mil seal saadeti uusaasta saabudes 7000 twiiti sekundis.

Natuke enne kõnet ja natuke pärast seda avaldati umbes 3000 twiiti sekundis. 2,5 tunni jooksul saadeti 27 miljonit minisõnumit.

Twitteri abil saadi informatsiooni ka bin Ladeni tabamiseni viinud operatsiooni Geronimo kohta.

Facebookis on sajad tuhanded kuulutanud end Osama bin Ladeni surma fännideks. Tegemist on ingliskeelsete lehekülgedega.

Kõige populaarsemal leheküljel on 450 000 fänni. See lehekülg on eriline selle poolest, et see tehti kaua ega enne bin Ladeni surma oletuse põhjal, et terrorist ongi juba surnud.

Bin Ladeni surma üle rõõmustajate hulgas on ka neid, kes mõistavad USA tegevuse hukka. Eriti pahandab neid see, et inimese surma üle rõõmustatakse ja irvitatakse. Kriitikute arvates ei tohiks seda teha isegi kõige tagaotsituma ja vihatuma isiku puhul.

Tehnoloogialehekülje Mashable`i küsitlus näitas, et viiendik sai bin Ladeni surmast teada Facebookis, kolmandik ehk umbes 20 000 sai teada Twitterist.

Valge Maja Flickr pildiseeriat Osama bin Ladeni tabamisest ja muust sellega liituvast vaadati alates selle avaldamisest tunni aja jooksul 600 000 korda.

Otsingumootori Yahoo kaudu tehtud otsingud kasvasid 98 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles