Anne Veski sattus nõukaajal selle žestiga pahandusse: ma olevat tähtsale tegelinskile fiigut teinud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski
Anne Veski Foto: ERR / Ringvaade

Anne Veski rääkis «Ringvaates», et nõukaajal olid parimad artistid koondatud Eesti Riiklikku Filharmooniasse.

«Kuna filharmoonia pidi koostööd tegema teiste filharmooniatega, mis olid üle liidu laiali, siis oli ka kontserdikorraldus läbi filharmoonia. See oli praktiliselt ainuke võimalus minna kuskile välja,» meenutas Veski. «Filharmoonias oli selles mõttes hea töötada, et iga aasta pidi koostama kava ja see vaadati üle, et oleks kõrgel kunstilisel tasemel ja oleks laulud tööst, rahust ja õnnest. Edasi tulid juba armastusest. Siis võimaldati igal aastal teha iga kava jaoks eraldi kostüümid ja see oli riiklikult ette nähtud. Tallinna moemajast saime kõige paremad riided selga meile, millega me siis niiöelda vallutasime. Aga artisti kuulsus oli ikka artisti enda asi.»

Veski ütles, et suuri pahandusi ta ei korraldanud ja otseselt vaibale teda ei kutsutud.

«Ükskord taheti küll minu kohta kaebekirja kirjutada.Ma olevat ühe suure filharmoonia tegelinskiga juttu rääkides hoidnud kätt niimoodi [pöial sõrmede vahel]. Ma olevat talle fiigut teinud! Pärast istusin ja mõtlesin, et kuidas ma kogemata olen nii teinud. Isegi sellest osati sellel ajal teha väike kiri, et kas ta ennast teinekord ikka natuke paremini üleval ei võiks pidada. Sellest midagi paha minuga ei tulnud,» naeris Veski.

Anne Veski
Anne Veski Foto: ERR / Ringvaade
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles