Erik Orgu: kuidas kaotada üks riidesuurus ühe nädalaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Orgu
Erik Orgu Foto: Pm

Kaalukaotus ei ole võistlus ajaga aga siin on Erik Orgul sulle seitse nippi, mida koos rakendades oma kaalukaotust turgutada saad. Kui oled tugevamas ülekaalus, saad neid rakendades kaotada ühe riidesuuruse koguni ühe nädala jooksul.

1. Nipp: ära söö üle kolme korra päevas – liida ühele toidukorrale ka näiteks oma vahepala. Vähemate söögikordadega (mittevähemate kaloritega), vähendad insuliinitaset ning viibid enam kaalulangetuse režiimil.

2. Õige kogus valku

Toitumiskavas arvutatakse igale inimesele välja tema individuaalne valguvajadus, et su kõht püsiks täis ja söögiisu ei tuleks liiga vara peale.

3. Suures koguses juurvilju

Väga raske – ma tean, et seda on raske uskuda – on sundida inimesi sööma piisavalt juurvilju. Juurviljades on meeletus koguses kiudaineid, mis aitab Sinu organismi puhastada. 

Loe lisaks Erik Orgu blogist

4. Õige kogus rasvu

Jah – kuulsid õigesti – rasvad ei ole su vaenlased. 

5. Uni

Vajad und, sest suurem osa rasva põletamisest toimub siis, kui magad sügavalt. Lühikese 5-6 tunnise unega ei saa sa häid tulemusi, vajad vähemalt 8 tundi. 

6. Stress

Kui kannad stressi käes, oled kaalukaotus koheselt ohus, kuna stress aktiveerib hormooni nimega kortisool ja see takistab rasvade põletamist.

7. Trenn

Kui sa saad trenni teha, siis peaksid tegema suure intensiivsusega intervall-treeningut, mis treenib tervet keha. Oluline on leida midagi, mille vastu sul ka huvi on: jõusaal, body-pump, ringtreening?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles