Kuninglik pulm arvudes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ratsaväe tseremoniaal-rügement harjutas neljapäeval Londonis Hyde Parkis prints Williami ja Kate Middletoni pulmade eel manöövreid
Briti ratsaväe tseremoniaal-rügement harjutas neljapäeval Londonis Hyde Parkis prints Williami ja Kate Middletoni pulmade eel manöövreid Foto: SCANPIX

Homme toimub Londonis Westminster Abbeys Briti prints Williami ja tema väljavalitu Kate Middletoni suurejooneline laulatus.

Digitalspy.co.uk tegi lühikese kokkuvõtte pulmapeoga seotud numbritest.

Teleülekannet laulatusest vaatab üle maailma hinnanguliselt kaks miljardit inimest.

Pruutpaari perekonnad maksavad oma taskust umbes 70 miljonit naela, kuid Briti rahvas umbes 20 miljonit naela ürituse turvamise eest.

Kohal on umbes 5000 politseinikku, keda abistab 35 pommikoera. Et nende tööd lihtsamaks tega, keelasid võimud 60 süüdimõistetud kriminaalil Westminster Abbey läheduses viibida.

Tseremooniale on kutsutud 1900 külalist, kuid ainult 600 pääseb lõunasöögile paleesse. Nendest 300 saavad osaleda õhtusöögil ja ballil.

Üritust kajastab 8000 tele- ja raadioajakirjanikku, kellest tervelt 50 kuuluvad CNNi ridadesse. Ja sellele lisaks trükiajakirjanikud!

Päevasel paraadil sammub 187 hobust. Kuninglikus rongkäigus on üheksa halli ratsut ning viis hobuvankrit.

Ära näe vaeva pulmakingitustega - kuninglik paar valis välja 26 heategevust, kuhu külalised ja heasoovijad annetada saavad.

Kate'il on viis pruutneitsit - Eliza Lopes, Grace van Cutsem, auväärne Margarita Armstrong-Jones ja leedi Louise Windsor. Peapruutneitsi on Kate'i noorem õde Philippa Middleton.

Kate Middleton kannab kokku kolme kleiti. Lisaks pulmakleidile on erinevad kostüümid päeva teisteks osadeks.

Peol on kaks pulmatorti. Ametlik on traditsiooniline puuviljatort valge glasuuriga. Prints Williami soovil on vastuvõtul ka šokolaadiga küpsisetort, mis koosneb 1700 teeküpsisest.

Pulmas on ainult üks abielusõrmus. Prints William (nagu ta vanaisa Philip) sõrmust kandma ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles