MOEKINO: Missihullusest vaevatud Venezuela

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF

Ladina-Ameerika kultuuriruum jääb väikesest Eestist kaugele ookeani taha ning sealse ühiskonna mentaliteet tagasihoidlikule eestlasele tihtilugu võõraks. Moekino toob aga ekraanile filmi, mis avab selle kauge, kuid kindlasti paeluva piirkonna hoopis teistsuguses võtmes, tuues kinolinale missihullusest vaevatud Venezuela.

"Olla miss" on film, mis viib vaataja Lõuna-Ameerika agulitesse, kus noored tüdrukud pürgivad vaid ühe ja ainsa unistuse poole - saada missiks. Sealses ühiskonnas mängivad missid väga olulist rolli, sest nendest on saanud riikide reklaamnäod ja ekspordiartiklid ning väikeste plikatirtsude suurimad iidolid. See on aga omakorda loonud ühiskonda palju paradokse ning ebarealistlikke iluideaale, mille poole püüeldes ohverdatakse tihtilugu normaalne lapsepõlv, kooliharidus ja vahel kahjuks ka oma elu. Venezuela agulitest, mille elanikud peavad mõistagi suurte katsumustega rinda pistma, puudub tihtilugu väljapääs ning nii on iluoperatsioonid ning rahvustelevisiooni ja missivõistlustele jõudmine miljonite tüdrukute ainsaks eesmärgiks. See on aga andnud hoogu nn missitehaste tekkimisele ja nõnda on misside "tootmisest" saanud sealses ühiskonnas terve äri.

Täna õhtul esilinastuv film "Olla miss" lennutab vaataja otse Ladina-Ameerika missitehaste epitsentrisse ning jutustab põneva loo sealse ühiskonna iseärasustest, paradoksitest ja iluideaalidest. Esilinastuse juhatab sisse filmi produtsent Aaron Woolf, kes tutvustab kinokülastajale seda kauget kultuuriruumi ning annab ülevaate Venezuela missihullusest.

"Olla miss" linastub Moekino raames järgnevatel kuupäevadel:

Esmaspäev, 21.11 kell 19.00 Kino Sõprus

Esmaspäev, 21.11 kell 20.30 Athena, Tartu

Esmaspäev, 23.11 kell 20.30 Apollo Kino Mustamäe

Lisainfo ja piletid SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles