Simpel Session avab rulasõidu MK hooaja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi profirulataja Tim Zom võitis Simpel Session 10 hõbemedali ja parima triki võistluse.
Hollandi profirulataja Tim Zom võitis Simpel Session 10 hõbemedali ja parima triki võistluse. Foto: Marcis Ruikis

Veebruari esimesel nädalavahetusel toimub Tallinnas Euroopa suurim talvine ekstreemspordifestival Simpel Session 11, mis paistab sedapuhku silma rulasõidus.

Maailma üheks BMX-rattasõidu tippvõistluseks peetav võistlus osaleb esimest korda rula maailmakarikasarjas World Cup Skateboarding (WCS).

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre kinnitusel saavad rulatajad tänavastiili ehk WCS Pro Street kategoorias nüüd karikavõistluste punkte koguda ka Simpel Sessionilt, millest saab WCS jooksva karikasarja 8. etapp ning ühtlasi WCS 2011 hooaja avaüritus.

“Osalemine World Cup Skateboardingu karikavõistluste sarjas asetab Simpel Sessionil saavutatud tulemused kõrvuti selliste rula tippvõistlustega nagu Mystic Cup ja X-Games, mis on Simpel Sessionile kui rahvusvahelisele spordiüritusele väga oluline tähis,“ sõnas Kalmre.

Karikavõistlusi korraldava samanimelise organisatsiooni üks juhtliikmetest on rulataja ja võistluskommentaator Dave Duncan, kes on mitu aastat käinud ka Tallinnas Simpel Sessionil.

“WCS on maailmas rulavõistlusi korraldanud juba üle 20 aasta ning meil on hea meel, et saame nüüd osa sellest põnevast üritusest Tallinnas,” kommenteeris Duncan Simpel Sessioni ühinemist karikavõistluste tuuriga. “Simpel Sessioni võistlusväljak on alati maailmatasemel ning võistluse jam-formaat põnev nii sõitjatele kui fännidele. Tallinn on koht, kuhu nii Euroopa kui kogu maailma sõitjad saabuvad selleks, et tähistada tõelist rulasõidu vaimu.”

Üheks maailma rahvusvahelisemaks ekstreemspordisündmuseks kasvanud Simpel Sessioni 5.-6. veebruaril toimuvale võistlusele on kinnitatud osalejaid juba ligi 30 riigist.

Teiste hulgas näeb seekordsel võistlusel maailmakarikasarja punkte püüdmas Kanada rulatähte Chris Haslami, USA rula-superstaari Greg Lutzkat, rula 2009. aasta maailmameistrit Axel Cruysberghsi (Belgia) ning Simpel Session 10 medalikaitsjaid Tim Zomi (Holland) ja Sami Miettineni (Soome).

BMX-ratturitest võtavad Simpel Sessionist osa end eelmisel aastal võimsalt pjedestaalile sõitnud Drew Bezanson (Kanada), Brett Banasiewicz (USA) ja Ben Wallace (Suurbritannia), üliedukas trikirattur ja mitmekordne Simpel Sessioni võitja Garrett Reynolds (USA) ning paljud teised tähelepanuväärsed BMX-sportlased igast maailma otsast. Peale selle augustis 2010 Helsingis toimunud Stadi Summer Sessioni nime kandnud Simpel Sessioni suveürituselt põhivõistlusele kvalifitseerunud parimad Põhja- ja Baltimaade BMX-ratturid.

Vahetult enne võistlusi, 2.–4. veebruaril toimub kinos Artis Simpel Sessioni filmifestival ja Solarises saab näha Simpel Sessioni fotonäitust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles