Noorkuu tahab keskenduda eestikeelsele muusikale

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vokaalansambel Noorkuu
Vokaalansambel Noorkuu Foto: promo

Täna rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis oma tulevikuplaanidest ansambel Noorkuu ja selgus, et bänd soovib keskenduda eestikeelsele muusikale.

Bänd läheb kuu aja pärast tuurile ning kaasa võetakse sellised staarid nagu Maarja-Liis Ilus, Tõnis Mägi ja Hendrik Sal-Saller. 

«Kogu aeg ei saa pinnal olla, sest järjepidevalt pole rahvale midagi öelda. Eks vahepeal tuleb koguda mõtteid,» põhjendas Martti Meumers Noorkuu mõningast eemalolekut.

Martti sõnul on külalisartistide kaasamise eesmärgiks näidata Noorkuud pidevalt uues ja huvitavas valguses.

«Me tahame, et kontserdist tuleks väga vinge elamus. See on ka meile väljakutse, et panna igal sügisel kokku uus šõu,» rääkis laulja.

Uuest kontserttuurist valmib Noorkuu CD/DVD.

«Noorkuu väljund ongi eelkõige live-esinemised. Salvestised on paraku teisejärguliseks jäänud,» kommenteeris mees.

Noorkuu nišš acapella muusikas ei ole Eestis jäänud konkurentideta.

«Need kollektiivid lihtsalt ei ole tegutsenud nii kaua ja järjepidevalt kui meie. Neist ei teata mitte midagi,» selgitas Martti.

Martti lubas tuuril ka uusi Noorkuu laule.

«Aga ma ütlen, et acapella teoseid lihtne kirjutada ei ole. Ja kui publik tuleb kontserdile ja kuuleb sealt vaid uusi laule, ei saa ta naudingut,» arvas laulja.

Mees rõhutas, et nad tahaks siiski keskenduda eestikeelsele muusikale, sest viimased aastad on näidanud, et see meeldib inimestele rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles