NÄDALAPROGNOOS Ees on eriliselt kaunid ja õndsad päevad: see saab olema hoopis teistmoodi täiskuu

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Sel nädalal puuduvad pingeseisud ning esiplaanil tegutsevad Veenus, Jupiter ja Neptuun.
Sel nädalal puuduvad pingeseisud ning esiplaanil tegutsevad Veenus, Jupiter ja Neptuun. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 20. – 26. mai 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme jõudnud taas täiskuunädalasse, kuid seekord on kõik teistmoodi! Üle pika aja kogeme täiskuud, mida ümbritsevad vaid toetavad aspektid ning kuutsükkel jõuab kulminatsiooni ühes kõige rõõmsamas tähemärgis – Amburis

Siin on justkui elu tähistamist ja pühitsemist ning lootust keset muidu keerulisi aegu. See nädal tuletab meelde kauneid unistusi, hingesoove ja ka tõelisi väärtusi, mis teevad elu elamisväärseks. Meil on seda kõike praegu vaja, et oma eluteedel edasi liikuda. 

Läbi kogu nädala ei teki ühtegi suurt konfliktset planeediseisu ning lisaks on Päikesesüsteemi «pahalased» Marss, Saturn ja Uraan kadunud tagaplaanile ja passiivsed, samal ajal kui esile tõusevad hoopis nautlev Veenus, avardav Jupiter ning unistav ja hingeline Neptuun. Võib lausa öelda, et selle nädala taevaseisud tahavad kutsuda esile õndsaid seisundeid. 

Kõige parem oleks võtta sellest ajast, mida võtta annab. Olla täies kohalolus ning pühitseda elu. See nädal kindlasti tõstab inimkonna kollektiivset sagedust. Tuleb pidada meeles, et õnn alati pöördub ja seegi kaunis aeg ei jää kestma pikalt, aga praegu on see meie päralt. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval pärast kella 16 liikus Päike Sõnnist Kaksikutesse, tuues üldiselt sisse kergemaid ja liikuvamaid energiaid. See on tõesti nagu soe ja värske tuul, mis aitab väljuda raskete mõtete ja tunnete labürindist. Kui Sõnn on kõikidest tähemärkidest kõige püsivam, siis Kaksikud on kõikidest kõige liikuvam. 

Sõnni märgi sügavamas varjupooles väljendub sümboolselt müüt Minotaurose labürindist – Sõnni energia liigne kangekaelsus ja püsivus võib keha ja meele lukustada ja vangistada. Sellele järgnev Kaksikute märk on aga nagu vastumürk Sõnni probleemile – väravad löövad valla ning saabub kauaoodatud värske õhk. 

Kolmapäeval jõuab Päike täpsesse trigooni Pluutoga, käivitades uut elujõudu ning näidates ühel või teisel viisil, et inimesed on võimelised oma probleeme ületama. See taevaseis stimuleerib usku iseendasse, oma võimetesse, aga annab ka motivatsiooni, et end kokku võtta ja kirglikult oma eesmärkide suunas liikuda. Lisaks tõstab see karismaatilisust ning toob esile individuaalset jõudu ja väge. 

Kui see seis ilmub isiklikes transiitides, on tihtipeale tegemist mingisuguse tervenemise protsessiga pärast üleelamisi, mil inimene saab uuesti jalad alla. 

Neljapäeval kell 16.52 algab täiskuu Amburis 2°54’, samal ajal, kui Veenus on ühenduses Jupiteriga ja sekstiilis Neptuuniga. Õhtul kell 23.31 jõuab lisaks Päikesele ka Veenus Kaksikutesse. Milline päev!

Täiskuu puhul tasub alati pidada meeles, et kõrgendatud emotsioone võib tajuda juba paar päeva ette. Amburit valitsev Jupiter on niisiis ka seekordse täiskuu valitseja ning jääb ühendusse Veenusega – siin on tähistamise energia! Märksõnadeks on elunautimine, südame avanemine, suuremeelsus, lootus, aga ka aplus ja piiride tunnetamatus. Toetus Neptuunilt lisab aga empaatiavõimet, hingelisust ning romantikat. 

See oleks eriti tore, kui toimuks midagi sellist, mis võimaldab inimestel ka ühiselt millegi üle suurt rõõmu tunda, ent kui mitte seda, siis vähemalt oma isiklikus elus. 

Tuleb aga rääkida ka ohtudest, sest «valedes kätes» võidakse selles mõjus võtta vastu majaduslikke otsuseid, mis näivad kuskil kellelegi imeliseid, kuid toovad kaasa laostumise või kaose kellelegi teisele. Siin tekib seos kliimaministeeriumi loodusmaja skandaaliga. Head seisud leiavad hea väljenduse kokkuvõttes vaid siis, kui nende mõjus toimetavad eluterve moraalse ja hingelise kompassiga inimesed. 

Kui Veenus jõuab Kaksikutesse, muutub suhtlemine ja inimsuhted üldiselt mõnevõrra kergemaks ja õhulisemaks. 

Reedel läheb täpseks Jupiteri sekstiil Neptuuniga ning mõlemad on kriitilises lõpukraadis, Jupiter 29° Sõnnis ja Neptuun 29° Kalades. See on suure hingelise avanemise aeg ühiskondlikul tasandil. Õhus on uued lootused, aga ka kaastunne, empaatia ning suurem hoolimine. Et see toimub kriitilises lõpukraadis, annab justkui märku, et mingi olukord hakkab peagi lõppema, kuid enne veel on vaja viimast korda selles asjaolus oma süda ja meel avada, võib-olla rohkemgi kui varem.

Kuna siin tekib sekstiil, viitab see aspekt eelkõige potentsiaalile, kuid ei suru midagi peale. Siin on potentsiaal avada oma süda ja mõista rohkem, mis meie ühiskonnas ja maailmas parajasti toimumas on. See seis aitab ületada oma ego piire ning mõelda iseenda probleemidest ja vajadustest kaugemale. 

Laupäeval jõuab Veenus trigooni Pluutoga, lõpetades nädala samuti väga kaunis ja sügavas energias. Lähisuhetes on see tavaliselt mahlakas ja sisukas aeg, mil tunded on väga elavad, kirglikud ja kõikeläbivad. Suhetes võivad toimuda olulised arengud, läbi mille avastatakse armastuse tähendust üha uuesti ja uuesti. 

Siin võib toimuda ka väärtuste transformeerumine, mil puhastutakse ebavajalikest ja pealiskaudsetest väärtustest. Pluuto stimuleerib Veenust, et see liiguks lähemale tuumale – mis on sinu tuumväärtused? See aitab vabaneda pinnapealsest vahust ning kõigest, mis võlts. 

Mõnikord võib Veenuse ja Pluuto omavaheline puudutus käivitada uuesti tugevad tunded seal, kus arvati need juba igaveseks uinunud olevat. 

Taevaseise avab Margit Korbe.
Taevaseise avab Margit Korbe. Foto: Erakogu

Kuu on tühikäigul

Pühapäeval (19. mail) kell 18.48 – teisipäeval kell 01.34

Neljapäeval kell 10.27–11.24

Laupäeval kell 17.46–18.36

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles