Piret Ilvese kollektsiooni ehtisid modernne lihtsus ja retrohõng

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britt Samoson ja  Piret Ilves moeshow - Tallinn Fashion Week 2010 kinos Sõprus
Britt Samoson ja Piret Ilves moeshow - Tallinn Fashion Week 2010 kinos Sõprus Foto: Jelena Rudi

Eesti Moedisaini Liidu poolt ellu kutsutud ja kolmandat korda toimuv Tallinna moenädal - Tallinn Fashion Week  toob sel nädalal Sõpruse kino lavale Eesti moeloojad, kes oskavad unistused kangasse valada.

Kinos Sõprus esitles neljapäeva õhtul oma kollektsiooni moedisainer Piret Ilves. 

Anne & Stiili moe- ja ilutoimetaja Ester Kannelmäe:

Piret Ilvese 60ndate lembus on moehuvilistele ammu teada. Fashion Week`il lavale jõudnud kollektsiooni puhul nentis ta isegi, et lähtealuseks olid ajastu originaallõiked. Viimased suutis Piret vaatajateni tuua aga üllatavalt modernses võtmes.

On tohutult värskendav näha, et mõned disainerid julgevad kehakultuse all kannatavas Eesti moeruumis luua rõivaid, mis eitavad figuuri st ei liibu kehale. Pireti siluetid olid seda põnevamad, et kollektsiooni läbivaks materjaliks oli paks villane mantlikangas, mis uhkeid vorme hoiab.

Põnevust lisas skandinaaviapäraselt depressiivne koloriit, mida leevendasid särtsakad roosad. Eriline aplaus läheb aga helehallidele vildist sonidele, mille vorm oli viimseni paika timmitud. Tegemist oli kindlasti Pireti kõige tugevama kollektsiooniga.
 

Kaubamaja loovjuht ja Kuldnõela žüriiliige Kristina Herodes:

Puhtaid siluetimänge ja detailivaeseid kordusi armastava käekirja poolest võib Pireti juba kaugelt ära tunda ning oma joone hoidmise oskus ilma vaatajate huvi kaotamata on kahtlemata paras mustkunstitrikk.

Modernne lihtsus ja retrohõng moodustasid paraja pingega terviku, nii et igat uut helehalli mantlit jaksasid pika pilguga saata. Üllatavalt palju heledust, mis on heaks vastumürgiks pimedale ajale, mustadele mõtetele, musta paratamatule üledoosile tavalistes talvekollektsioonides.

Kollektsiooni rosinateks olid põnevatest materjalidest fuksiakarva mantlid – neid tahaks Tallinna öös tõepoolest näha!
 

Vaata pildigaleriid! Kuidas Sulle meeldib Piret Ilvese kollektsioon?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles