Kuueaastane tantsis vanemad paika

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Martin Sai (paremalt teine) võistles finaalis endast palju pikematega.
Georg Martin Sai (paremalt teine) võistles finaalis endast palju pikematega. Foto: Erakogu

Pärnu kesklinna koolide võimlas tantsuorganisatsiooni IDO Estonia reitinguturniiril pakkus suurimat elevust peajagu pikemate kõrval finaali jõudnud kuueaastane Pärnu poiss Georg Martin Sai.

WAF tantsukooli juhataja Meeli Pärna teatel võistles kuuene Georg Martin hiphoptantsu soolokategoorias endast kuni viis aastat vanematega ja nii oli kõigi suureks üllatuseks poisi jõudmine Eesti suurima tantsuturniiri finaali, kus ta sai igati hinnatava viienda koha.

Pärna teatel on Georg Martin tantsinud kaks aastat ja pühapäevasel reitinguturniiril oli ta võistlustules üldse alles esimest korda. “Poiss tantsis ikka nii, et kõigil oli suu imestusest lahti,” iseloomustas Pärna.

Üle-eestilise reitinguturniiri ligi 250 osavõtja seas oli Pärna teatel pärnakaid kokku 40 ringis.

Diskotantsu algajate kategoorias tegid puhta vuugi MP Dance võistlejad. Esikoha jättis suvepealinna Angela Absalon, 3. oli Martina Puusepp.

Juunioride diskotantsu kategoorias sai kolmanda koha Marlen Harkmaa Laine Mägi tantsukoolist.

Duode hiphopivõistlustel said Sandra Põld ja Karoliine Suhhov Laine Mägi tantsukoolist auhinnalise kolmanda koha.

Hiphop solo juunior klassis pälvisid teise ja kolmanda koha MP Dance liikmed Anneli Sommer ja Janeli Paiba.

Adults streetdance show’ võistluse võitis WAF tantsukooli trupp. Sama kooli trupp platseerus hiphopi väikse grupi võistlusel teiseks.

IDO on rahvusvaheline tantsuorganisatsioon, mis esindab mitut tantsustiili. Eesti kuulub rahvusvahelisse organisatsiooni 2003. aastast. Sellest ajast on Eesti tantsijad võitnud IDO egiidi all toimuvatelt tiitlivõistlustelt mitu auhinnalist kohta.

Reitinguturniiridelt, nagu oli pühapäeval Pärnus, koguvad tantsijad reitingupunkte, mille alusel pääsevad parimad Eestit tiitlivõistlustele esindama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles