Demi Moore paneb 150-aastase lemmikmaali oksjonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demi Moore paneb müüki William Bouguereau maali pealkirjaga "Frere et Soeur"
Demi Moore paneb müüki William Bouguereau maali pealkirjaga "Frere et Soeur" Foto: SCANPIX

Nagu selgub, meeldib näitlejanna Moore`ile (47) kunsti koguda.

Maailmakuulus Sotheby oksjonimaja hakkab 4. novembril New Yorgis müüma kahte Moore`i maali, kirjutab Reuters.

Väärtuslikuma neist maalis prantsuse kunstnik William Bouguereau 19. sajandi keskpaigas. Maali hind asub spetsialistide arvates ühe ja pooleteise miljoni dollari vahel. Kuna Moore ostis maali 15 aastat tagasi oksjonilt 178 000 dollari eest, on tegu aruka investeeringuga.

Teise maali autor on belgia kunstnik Alfred Stevens. Sellegi teose ostis Moore 15 aasta eest, hinnaks 200 500 dollarit. Oodatav müügihind oksjonil on sellel maalil sarnane ostuhinnaga.

Moore ütles, et kuna tema ja Ashton Kutcheri elamises on parasjagu remont, on hea maalid maha müüa ja nii kodu sisekujundusse muutusi tuua.

Bouguereau maali kohta, mille pilt on ka siinse artikli fotoaknas ära toodud, ütles Moore, et see on talle aastate jooksul head seltskonda pakkunud.

«Mulle meeldib kombinatsioon mütoloogilistest teemadest, klassikalistest kujunditest ja fotorealistlikust stiilist. Maalil väljendatud õrnus ja kirkus koos uskumatu jõulisusega on mind inspreerinud,» sõnas Moore maali kohta.

Kokku läheb novembri algul Euroopa 19. sajandi maalidele pühendatud oksjonil müügiks kunstitöid umbes 25 miljoni dollari väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles