Boogie Company „God Is Dancing Jive“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Eesti vingeim rokipunt Boogie Company rõõmustab rock’n’roll’i sõpru järjekordse albumiga „God Is Dancing Jive“.

Võib vaid tõdeda, et koosseisus Andrus Kasesalu, Oleg Davidovitch, Margus Jürisson ja Marek Lillemägi teeb bänd 50ndate rock’n’roll’i stiilis muusikat kirega ja põnevas helikeeles, lisades rohkem kui pool sajandit tagasi populaarsuseharjal olnud muusikastiilile tänapäevast hõngu ja uusi rütme.

Kas album ka džaivi tantsima kutsub? Kutsub küll. Iseasi, kui palju selle stiili austajaid tänapäeval on.

Ehk oleks see album mõnus torgata autos CD-mängijasse ja kujutada ette, et sõidad roosa Cadillaciga. Kujutluses peaks see pikema sõidu ja hea heliaparatuuri korral päris mõnus kuulata olema. Tantsumuusikana sobiks plaati keerutada vahest retroüritustel.

Üks on aga kindel: Boogie Company on ülimalt nauditav live-esituses. Bändipoisid tõmbavad pea alati rahva käima ning nende esinemiskogemuse ja huumoritunnetuse juures pole põhjust vastupidises kahelda.

Boogie Company juures on vahva seegi, et ei piirduta kunagiste rock’n’roll’i hittide esitamisega, vaid arendatakse neid edasi ja esitatakse hulgaliselt omaloomingut.

Albumilt „God Is Dancing Jive“ ülikiireid ja hullutavaid tantsulugusid siiski ei leia. Pigem jääb kõlama mõõdukas tempo ja pisut nostalgitsev kõla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles