Forum Cinemas valis välja 21. sajandi parimad filmid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: SCANPIX

Homsest algab Forum Cinemases «21. sajandi filmide nädal».


Septembri viimastel nädalatel valis Forum Cinemas koos Facebooki fännidega välja 21. sajandi lemmikud, mille põhjal pandi kokku käesoleva sajandi parimate filmide programm. 10 päeva jooksul valisid Forum Cinemase Facebooki fännid välja oma lemmikud 10 esinevas filmižanris.

Ulmefilmidest tunnistati ülekaalukalt parimaks James Cameroni «Avatar», komöödia kategoorias osutus parimaks Todd Phillipsi «Pohmakas». Krimi žanris tuli võitjaks vendade Coenite meistriteos «Ei ole maad vanadele meestele», õudus- ja põnevusfilmide kategoorias oli parimaks lähiminevikust vanameister Martin Scorsese «Suletud saar». Parima action- ja seiklusfilmi tiitliga pärjati Peter Jacksoni «Sõrmuste isanda» triloogia.

Romantika- ja/või muusikafilmi žanris tunnistati aga parimaks Johnny Cashi elu ja loomingut tutvustav linateos «Walk the Line - Nagu noateral», animatsiooni kategoorias võidutses Oskari laureaadist Andrew Stantoni «Wall-E». Sõjafilmi žanri parimaks tunnistati Quentin Tarantino «Vääritud tõprad», parimaks koomiksil või graafilisel romaanil põhinevaks linalooks tuli Christopher Nolani «Pimeduse rüütel», kus oli keskne osa oma rolli eest postuumselt Oscari võitnud Heath Ledgeril. Draama kategooria parima filmi tiitli sai David Fincheri «Benjamin Buttoni uskumatu elu».

Nominentide valikul oli kaks kriteeriumi. Esiteks pidi olema tegu filmiga, mis on tõeliselt hea. Teiseks pidi kinol olema nomineeritud filmist ka filmikoopia, et seda oleks võimalik võidu korral ka näidata.
Kõikide žanrite võitjaid saab näha 8.-14. oktoobrini kinodes Coca-Cola Plaza ja Kosmos. Filminädala täpsema kava leiate siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles