«Rääkimata lugu»: lastekodus kasvanud Veroonika ja Maria

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääkimata lugu, 22.09.10
Rääkimata lugu, 22.09.10 Foto: Kanal 2

Kolmapäevaõhtuses Kanal 2 saates «Rääkimata lugu» said sõna lastekodus kasvanud sõbrannad Veroonika ja Maria.

Maria sattus lastekodusse neljakuuselt ning Veroonika vastsündinult. Mõlemate elu teeb raskemaks puue - Veroonika on pime ja Maria ebastabiilse närvikavaga.

«Küsisin väiksena tihti, miks minul ei ole ema ja teistel on,» meenutas Veroonika. Suuremaks saades mõistis ta järjest rohkem, et ta ei tea ju, miks vanemad otsustasid ta ära anda: «Võibolla nii oligi kõige parem.»

Praeguseks on mõlemad leidnud uue kodu tänu mittetulundusühingule Iseseisev Elu. Maria ja Veroonika teavad, et enam ei ole kellelegi teisele peale iseenda loota.

24-aastane Maria arvab siiski, et veel läheb paar aastat, enne, kui ta saab hirmust üle - ta kardab, kas ikka suudab üksi toime tulla. Maria käib poole kohaga tööl Tartu Kutsehariduskeskuse pesumajas ja oskab selle eest väga tänulik olla.

Saatetiim kinkis Veroonikale juhtkoera ning viis tüdrukud Tallinnasse, kus Maria sai Pearu Paulusega koos laulda. Viimaks leidis aset südamlik kohtumine lastekoduperega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles