Kiikudes näeb Valjala rahvarõivaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Leitu akvarell Valjala rahvariietest.
Silvia Leitu akvarell Valjala rahvariietest. Foto: Erakogu

Taasiseseisvumispäeval avatakse Saaremaa muuseumis Valjala rahvariide aineline näitus “Kikerikiik”, mille kuraator on Valjalast pärit Astra Mõistlik, kirjutas Saarte Hääl.

Astra Mõistliku sõnul on väljapanek mõeldud eelkõige lastele – oluline on tuua laps sellele näitusele, et tekitada temas emotsioone ja ideid. Näitus annab lapsele võimaluse õppida huvitaval viisil tundma oma kodukoha kultuuri ja seda nautida.

“Ruumis on kaks puidust kiike, mis on varustatud helisensoritega, st kiikumisel tekib heli, lisaks käivitub kiikede liikumisel projektor, mis projitseerib kiikede ette seinale Valjala kihelkonna rahvarõivast inspireeritud mustrikogumeid,” selgitas Mõistlik.

Näitusel on igal külastajal võimalus valmistada endale meene: kasutades mustritempleid, luua väike postkaart. Näitus on eelkõige mõeldud eelkooliealistele ja algklassilastele ning on avatud 17. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles