Põlva rannas tšillis kilpkonn! Lisatud video!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Üleeile õhtupoolikul tulid lapsed Põlva paisjärve rannavalvur Amor Sarapikule ütlema, et rannas on kilpkonn, mees tõttas asja uurima ja ... «teate, võttis suht sõnatuks!» Lisatud video allpool!

«Sellist asja pole näinud, et kuskilt rannast mingi kilpkonn välja ujub,» räägib 26aastane rannavalvur oma emotsioonidest, kui ta tõesti leidiski oma valvatavast rannast mehe kämbla suuruse lõunamaa looma.

 

Sarapik võttis kilpkonna oma hoole alla ja konsulteeris kohaliku loomaarstiga, et mida loomale süüa anda ja kuidas hoolitseda. See küsinud esimese asjana, et ega loomakesel punaseid laike peal ei ole, mis näitaks, et tegu on veekilpkonnaga. See oleks kuidagimoodigi seletanud loomakese liikumist rannaalal. Veekilpkonnaks leitud loom ei osutunud.

 

Sarapik viis looma pärast tööpäeva lõppu koju ja pani sotsialvõrgustikesse üles info, ehk keegi teab midagi uitama läinud kilpkonnast. Ja juba hilisõhtul helistas Sarapikule tema «sõbra sõbra sõbra sõber», kes teatas, et tema isal on kilpkonn kadunud, ehk on seesama.

 

Järgmisel päeval tuligi murelik kilpkonnaomanik kohe randa ja tema rõõm lemmiku leidmisest oli suur. «Noh maailmarändur!» olid omaniku esimesed sõnad. Nagu selgus, oli kilpkonn kodust paos oldud seitsme päevaga läbinud umbes 700 meetrit. See näitab ilmselgelt 16aastase looma kavalust ja ettenägemisvõimet, sest kes siis tahakski sellise ilmaga toas konutada, mida pikem puhkus argirutiinist, seda parem.

 

Sarapiku sõnul oli omanik kilpkonna korraks veekaussi pannud, et see end jahutada saaks, kilpkonn aga ajas kausi ümber. «See kilpkonn pidigi olema maru agressiivne, nagu võimalus on, paneb kohe punuma,» on rannavalvur Amor Sarapik kentsaka vahejuhtumi õnneliku lahenemisega rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles