Televaatajad mures: kas Wimbledoni teleülekanded muutuvad piilušõuks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Grupp briti televaatajaid on oma pahameelega üle ujutanud sealse rahvusliku ringhäälingukompanii BBC, põhjus: vuajeristlikud ülekanded Wimbledoni tenniseturniirilt.

Telekaamera leiab publiku seast üles keelt kõrva ajavad paarikesed, pigem randa sobiva topiga naised ning muidugi tennisekaunitaride siredad sääred ja seelikulehvimised, annab Daily Mail (vaata pilte) ülevaate olukorrast Londoni telemaastikul.

Praegu on ligi 150 inimest postitanud BBC veebikülje sõnumitahvlitele rahulolematuid kommentaare stiilis: ei taha enam näha naismängijate pesust lähivõtteid, mehi lakkumas oma naise kõrva, magavaid inimesi ja noori naisi jääkuubikutest pungil kokteliklaasidega!

Üks rahulolematu ütleb: «Palun tooge tagasi õige kaameramees ja lööge need noorukid minema. Keskenduge tennisele, mitte publikule!»

Ja teine lisab: «Ma vaatan tennisematši ja üsna head sellist. Ma ei ole tulnud ööklubisse!»

Kas on ehk tegu ebainglaslikult sooja ilmaga, mis rahva n-ö üles sulatab, või püüavad telekompaniid vürtsitada ülekandeid, et saada paremat reitingut?

Ah-jaa, olgu siinkohal ka ära toodud võõrsõna vuajerism seletus. See on siis psüühiline kalduvus vaadata pealt teisi inimesi olukordades, kus pealtvaatamist peetakse kohatuks. Enamasti peetakse vuajerismi puhul silmas seksuaalsete või inimese privaatsfääri kuuluvate toimingute salajast pealtvaatamist.

Hea lugeja, mida Sina asjast arvad? Kui edasi mõelda, siis kas isegi selline püha asi nagu tugitoolisport võib kanda endas vuajeristlikke sugemeid? Avalda arvamust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles