Postimees.ee video: ettevalmistused homseks öölaulupeoks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tehti Tallinna lauluväljakul viimaseid ettevalmistusi, et homme õhtul algaval 20. öölaulupeol kõik plaanipäraselt sujuks. Postimees.ee käis uurimas, kuidas peo korraldamine sujub.



Lauluväljakul oli täna sagimist päris palju. Pandi üles ekraane, valgusteid, kõlareid, veeti juhtmeid ja niideti muru.

Öölaulupeo korraldaja Margus Kasterpalu sõnul loodetakse homme näha halvale ilmaennustusele vaatamata rohkesti rahvast, sest tegemist on ikka juubelipeoga. «Ei taha küll sündmustest ette rutata, kuid loodame, et tuleb üle 20 000 inimese,» ütles Kasterpalu.

«Kuna tegemist on kogupere üritusega, siis peaksid vanemad laulupeole kindlasti kaasa võtma ka pisipere,» lisas ta.

Kasterpalu avaldas veel veendumust, et eestlaste ind kaasa laulda ja üldse laulda ei ole viimase 20. aastaga muutunud ja on ühendavaks jõuks läbi laulupidude ajaloo.

Publikule on pidu tehtud võimalikult mugavaks - sissepääs on tasuta, hiiglaslikul ekraanil jooksevad laulusõnad, pakutakse süüa ja juua, lisas peo üldjuht.

Ainukene asi, mis eristab homset laulupidu eelnevatest on see, et peol alkoholi ei müüda ja seda ei tohi ka lauluväljakule kaasa võtta.

Öölaulupeo turvaülem Eigo Sõster lisas, et laulupidu on eelkõige eestimeelne üritus, nii et eesti lippe loodetakse väljakul palju näha.

«Teretulnud on ka kõik teised lipud ja sõbralikult meelestatud loosungid. Inimesed võivad kaasa võtta Gruusia lipud, kui soovivad, kuid provokatsioonideks öölaulupeol kohta ei ole,» manitses Sõster.

Öölaulupidu algab homme kell 21 Tallinna lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles