Zetod tutvustavad uut plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Zetod.
Ansambel Zetod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mai alguses salvestas Setomaa folkroki bänd Zetod Soomes uue albumi „Lätsi sanna“, mida ansambel tutvustab neljal plaadiesitluskontserdil.

Zetode juhtvfiguuri Jalmar Vabarna kinnitusel pani enam kui nädalane intensiivne stuudiosessioon Soomes ja sellele järgnenud kuu aja pikkune viimistlus Eestis teda ennastki imestama, kui sügavaks on bänd oma kraavid kaevanud.

“Etnokulpidega kuulajailt ammutatud energia andis meile palju ideid ja tegutsemisindu, et arhailine seto leelo saaks taaskord väärika tähelepanu ja stiilse lahenduse meie muusikas,” rääkis Vabarna.

Juuni keskel poeriiulitele jõudev CD-plaat “Lätsi sanna” lennutab noored ja loomingut täis folkrokkpunkarid kohe ka plaadiesitlustuurile.

“Lisaks pöörasele higistamisele seto rahvarõivais pakume kuulajaile kogu oma uue lauluvaramu taustal ka vanu hitte, samuti oleme ühes kutsunud oma hääd sõbrad,” märkis Vabarna.

Nii astuvad koos Zetodega kontsertidel üles Lõkõriq, Kristjan Priks, Andreas Kalkun, Aapo Ilves, Lenna Kuurmaa, Tsibihärbläseq, Aare Külama, Allan Järve, Diskreetse Mango Trio ja Trallikud.

“Lätsi sanna” esitluskontserdid toimuvad:

Kolmapäeval, 16. juunil
kl 20 Tartu klubis PlinkPlonk. Erikülalised on Lõkõriq, Kristjan Priks ja Andreas Kalkun. Etnodiskot teeb Martin Oja ehk DJ Daysleeper.

Neljapäeval, 17. juunil
kl 20 Viljandi Pärimusmuusika Aidas. Erikülalised on Aapo Ilves, Lenna Kuurmaa, Tsibihärbläseq, Aare Külama ja Allan Järve. Etnodiskot klubis Puhas Kuld teeb DJ Harl:Etno.

Reedel, 18. juunil
kl 20 Tallinna Rock Cafes. Erikülaline on Diskreetse Mango trio. Etnodiskot teeb Aimar Ventsel alias Picney Tiger.

Laupäeval, 10. juulil
kl 20 Värska kultuurikeskuses. Erikülaline on Trallikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles