Taldrikutabamus kustutas armuleegi. Murutari ja Veskimäe lugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Veskimäe
Olev Veskimäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Ohtralt kõneainet pakkuva Kati Murutari armuloo lõpust räägib oma versiooni Olev Veskimäe.

Kati Murutari sõnul lõppes tema suhe Olev Veskimäega (50) sellepärast, et mees lõi rahvalikult öeldes vedelaks, kirjutab Kroonika. Veskimäe ütles Elu24le, et üsnagi tundliku inimesena mõjub talle igasugune vägivald eemaletõukavalt.

Kati märganud paar nädalat tagasi, kuidas Olev olevat hakanud «kokku vajuma ja kääksuma». «Siis ma põrutasin talle selgest meeleheitest taldrikuga, nii et verd purskas seintele. Tahtsin lüüa vastu maad, aga läks vastu tema varvast. Ja siis ta tõmbas jee. Sest ta vihkab vägivalda, ta ei taha naise käest peksa saada».

Olevi sõnul märkas ta samuti enne kirjeldatud vahejuhtumit, et Kati suhtumine temasse on hakanud jahenema. «Tundus, et Kati juures hakkas rohkem esile tõusma tema selline ratsionaalne pool,» lausub ta. Kui sellest juttu tuli, läkski taldrik Olevi varba suunas lendu. «Niimoodi meest taldrikuga visata on sama hea, kui visata lemmikhobust telliskiviga,» on Olev juhtunust puudutatud.

Ta oskab vaid oletada, et ehk lootis Kati sellise käitumisega sütitada tema temperamenti. Kuid paraku, vajutas hoopis valele nupule... «Kati võiks olla naiselikum ja vahetum. Temas on naiselik pool täiesti olemas. See aga ei paista eriti välja. Tihtilugu võtab ta ümber endale sellise suure kesta, et kes ta on kirjanikuna ja tuntud inimesena. Mina eelistan avalikkuses hoida madalat profiili,» ütleb Olev, kes on oma sõnul tuttav paljude Eestis tuntud ja mõjukate inimestega. «Minu jaoks on avalikust tuntusest tähtsamad need ideed, mida püüan ellu viia, miks mitte ka väljaspool Eestit,» ütleb hobuseasjanduse ja maaelu entusiast tagasihoidlikult.

Küsimusele, kas suhe Katiga on siis läbi, vastab Olev: «Ei välista, et see võiks kunagi edaspidi jätkuda».

Ühendab aga Katit-Olevit siiski see, et mõlemad leiavad läbielatust positiivset. Kati sõnul salvestas ta armastuse kogemuse ja energia oma südamesse ning näeb oma edasisel isiksuslikul arengul kahte varianti. Kas leiab energiat jätkata kenasti oma ettevõetud hobusekeskuse rajamisega või, muutub «veel rohkem traateideks». Kati kahetseb, et pole suutnud seni juhtunuga seoses nutta.

Plusspoolele võib kindlasti kanda ka need 4-5 kilo, mis Kati oma sõnul tänu tormilisele armuelule Oleviga kaalust maha võttis.

«Ma iial ei usu, et julgeksin enam kedagi niimoodi oma koju lasta. Minust saab tulevane Valtu nõid, kes käib ja rapib aeg-ajalt tujude järgi miskisuguseid mehi,» on Kati murelik ja lisab: «Ma kardan, et see võib juhtuda».

Olevi sõnul jääb talle suhe meelde vägagi positiivsena ja on rõõmus, et leidis sellise emotsiooni oma ellu. «Tähtis on, et inimene suudab säilitada oma elus võime üllatuda. Siis võib juhtuda palju toredat,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles