Vanemuine etendab tuumaka lustmängu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen laupäeval esietenduvast „Külalisest".
Stseen laupäeval esietenduvast „Külalisest". Foto: http://www.vanemuine.ee

Vanemuise suures majas esietendub laupäeval, 17. aprillil kell 19 David Pharao vaimukas päevakajaline komöödia „Külaline", lavastajaks Jüri Lumiste.

Prantsuse dramaturgi ja stsenaristi Pharao lustimängu keskmes on ajaviiteks elektrirongidega mängiv kolmandat aastat töötu Gerald, kellele lõpuks koidab lootuste päike: töökoht Indoneesias. Vaja on veel üksnes olla meele järele õhtusöögile tulevale uuele ülemusele.

Muidugi toob supee kaasa paraja segaduse, sest kimbatuses abielupaarile ruttab lahkelt appi hüperaktiivne naabrimees Alexander ...

Et tegu on tüseda tükiga, tõestab see, et „Külaline on Molière'i, Prantsusmaal kõrges hinnas teatriauhinna neljakordne nominent, Pharao aga hinnati kõnealuse komöödia eest parimaks ajastut kajastavaks prantsuse autoriks.

2007. aastal jõudis „Külaline" kinolinale, peaosas Daniel Auteuil.

Vanemuises mängivad Triin Sinissaare tõlgitud ja Marge Martini ning Andres Sarve kujundatud „Külalises" Ott Sepp, Ragne Pekarev, Markus Luik, Riho Kütsar ja Rein Pakk.

Lähiajal mängitakse „Külalist” teatri suures majas veel 20. ja 30. aprillil ning 4. ja 14 mail. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles