Itaalia politsei uurib viie inimese luudest kokku pandud skeletti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skelett. Foto on illustratiivne.
Skelett. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei mõrvarühm uurib tõelise kondikoguja kätetööd – skeletti, mis oli kokku pandud viie inimese jäänustest.

Politsei töötab teooria kallal, et luude omanikud tappis «kondikoguja», kellel oli kinnisideeks luua täiuslik skelett, kirjutab Daily Mail.

Krimilabor tegi kindlaks, et skelett koosneb kolme naise ja kahe mehe luudest. Need isikute vanus oli surres 25 – 55 eluaastat. Nad tapeti 20 aastase perioodi jooksul 1980. – 2006. aastani.

Itaalia politsei uurib leiuga seoses informatsiooni kadunuks jäänute kohta.

Kummalise skeleti avastasid 2007. aasta juulis tuletõrjujad, kustutades Lõuna-Rooma eeslinnas Maglianas ühte prügikogumispaika.

Tulekahjupaigast avastati skelett ning lähedalt 77-aastase pensionäri Libero Ricci rahakott ja võtmed. Ricci jäi kadunuks 2003. aasta novembris.

Politsei arvas esialgu, et mees oli röövi ohver ning inimjäänused on tema omad. Kuid politsei sai üllatuse osaliseks, kui mehe sugulaste sõnul ei kuulunud ohvri juures olnud riided Riccile.

Rooma La Sapienza ülikooli krimieksperdid uurisid skeletti nüüd uuesti ja tegid kindlaks, et need ei ole kadunuks jäänud pensionäri luud.

Koljust võetud DNA näitas, et see on naisekolju. Ka oli koljul vigastus, kuid kuna see oli põlenud, siis oli raske kindlaks teha, mille tagajärjel need tekkisid.

«Kogu skeletist on vigastusi ainult koljul. On ebaselge, mis vigastused põhjustas. Ülejäänud luudel vigastusi ei ole,» selgitas mõrvarühma uurija Vittorio Rizzi.

Rizzi sõnul ei saa välistada, et luud kogus mõrvadega kokku mõni luudekogujast psühhopaat.

Prokurör Marcello Monteleone kinnitusel on tegemist mõrvauuringutega.

Patoloog Luigi Cipolloni sõnul näitas naisekolju uurimine, et see naine ei hoolitsenud eriti oma suuhügieeni eest ning ta ei olnud vist kunagi hambaarsti külastanud.

Kummalist skeletti näidati ka Itaalia televisiooni krimisaates «Chi La Visto».

Krimisaates selgitati, et skeletis on luid 45 – 55-aastaselt naiselt, kes suri millalgi 2002 – 2006, 20 – 35-aastaselt naiselt, kes suri 1992 – 1998 ning 35 – 45-aastaselt naiselt, kes suri 1995 – 2000.

Ühed meheluud pärinevad mehelt vanuses 40 – 50 eluaastat ja ta suri 2002 – 2006, teise omad aga 25 – 40-aastaselt mehelt, kes suri millalgi 1986 – 1989.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles